Aigües de Catalunya serà amb tota probabilitat l’empresa que gestionarà el nou servei d’aigua potable i de clavegueram del municipi de Deltebre. Ahir el Ple Municipal va aprovar ja la relació classificada d’empreses, el pas previ a l’adjudicació del servei. Aigües de Catalunya és l’empresa que ha presentat l’oferta més avantatjosa de les quatre que han optat a la licitació

Es tracta d’una concessió pont de cinc anys de durada i que té com a objectiu  fer una inversió d’urgència de 900.000 euros a la xarxa per a corregir l’actual dèficit estructural. Este nou contracte no suposarà un increment de la tarifa de l’aigua i ahir al Ple es va explicar les millores ofertes per l’empresaen la licitació entre elles una bossa de 15.000 euros anual per a la tarifa social de l’aigua. Escoltem l’alcalde Lluís soler:

D’altra banda, el Ple d’ahir va servir per aprovar el pressupost i les ordenances fiscals per al 2024 amb el vot a favor d’Enlairem Deltebre i el vot contrari d’ERC.  Va ser precisament el debat de les ordenances fiscals el que va donar lloc a un debat crispat i tens entre govern i oposició. Els republicans si bé van aplaudir l’enginyeria fiscal feta pel govern en impostos com l’IBI o l’IAE, creuen en canvi que s’ha fet “maquillatge fiscal” amb la taxa d’escombraries ja que asseguren que amb els nous supòsits de tributació pràcticament totes les famílies pagaran més. Tot plegat va derivar en un debat tens en el que el govern municipal va retraure la gestió de Joan Alginet al capdavant del CAT i del Copate:

Cal recordar que el pressupost per la 2024 ascendeix a 27,6 milions d’euros, el més alt que ha tingut mai Deltebre,  i que creix un 28% respecte al de 2023. Pel que fa a les ordenances fiscal, si bé no preveu un increment generalitzat, sí que s’actualitzen i milloren amb noves classificacions i supòsits de tributació.