La població de Sant Jaume d’Enveja està patint en les últimes setmanes importants problemes de cobertura mòbil i en algunes zones, fins i tot, no es pot rebre ni efectuar trucades a través del telèfon. Davant esta situació, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha iniciat tota una sèrie de gestions per resoldre la problemàtica que ha generat força malestar veïnal.

Actualment Sant Jaume d’Enveja només disposa d’una antena de telefonia mòbil al municipi que es troba en uns terrenys de propietat privada. Este fet  impedeix a l’Ajuntament saber a hores d’ara quina empresa de telefonia hi opera i si la concessió segueix o no operativa. A més, si bé hi havia prevista la construcció d’una altra antena, amb llicència d’obres aprovada des del passat 1 de juny, l’empresa responsable encara no n’ha iniciat la instal·lació. En este últim cas l’alcaldessa, Teresa Solsona, ha recordat que la ubicació d’esta antena va generar oposició veïnal.

Davant d’esta situació i per a resoldre la problemàtica, l’Ajuntament ha iniciat una sèrie de gestions de forma paral·lela, per una banda, per esbrinar qui són els propietaris dels terrenys on està ubicada l’actual antena –ja que són de fora del municipi- i saber si la instal·lació segueix o no operativa i, per l’altra, des de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja s’han posat en contacte amb diferents operadors de telefonia per a poder instal·lar una segona antena al municipi en terrenys municipals i millorar així el servei i la cobertura al municipi.

Així ha explicat la problemàtica a Delta.Cat Teresa Solsona, alcaldessa del municipi:

L’Objectiu del govern és trobar una solució el més ràpida possible per a recuperar la cobertura mòbil al municipi. A més, l’acaldessa ha insisit que la voluntat del govern municipal és poder ubicar la nova antena en terrenys municipals per evitar trobar-se en un futur en una situació com l’actual. La nova ubicació de l’antena es preveu fora del nucli urbà per evitar el malestar veïnal.