Joan Ferrer aconsegueix el seu tercer campionat de Lliga Nacional de Força. Ferrer, arribava a la competició celebrada aquest 23 de desembre al Pavelló Municipal de l’Hospitalet de l’Infant, amb un desavantatge de cinc punts, respecte de l’atleta local, Gianluca Ardenghi.
Es calcula que uns 500 espectadors van seguir la competició, la majoria d’ells eren seguidors d’Ardenghi, que arribava com a primer classificat.

El torneig començava amb un escassa avantatge de cinc punts del jove de 21 anys Gianluca Ardenghi sobre el vigent campió, Joan Ferrer. Ardenghi va guanyar els dos primers tornejos, a Utrillas i Àvila, mentre que l’atleta de 35 anys de Deltebre es va imposar a Ciudad Real.
A la primera prova a l’Hospitalet, l'”Empuje” amb Barra, la diferència entre els dos primers classificats es va reduir a un sol punt.

A la segona prova, Elevació de FingerArdenghi va retallar distàncies amb dos punts, guanyant Ferrer amb deu aixecaments i un menor temps parcial. A la tercera, “Aguante de Vehiculo”, Joan Ferrer tornava a posar-se a un punt del seu adversari. I la quarta prova, Alçaments Diversos, va ser la que va atorgar els 12 punts al campió del 2022. Ferrer es posava al capdavant de la classificació just abans de l’última prova.
El de Deltebre va guanyar amb autoritat amb vuit voltejos de pneumàtic, davant d’Adrián Vela, també amb vuit, i d’un exhaust i desmoralitzat Ardenghi, que en va quedar tercer amb set.
En finalitzar la competició, Joan Ferrer es va imposar a l’Hospitalet de l’Infant amb 56 punts, 10 més que Ardenghi.
A la classificació general definitiva de la Lliga Nacional, Ferrer ha sumat un total de 209, pels 204 de Gianluca Ardenghi, que a la temporada de la seva estrena ha aconseguit un meritori subcampionat.

Amb els resultats obtinguts, Ferrer ja queda classificat per a la Lliga Nacional de Força 2024 seguit de Gianluca Ardenghi, subcampió, Adrián Vela, tercer, Víctor Casado, quart i Daniel Aroca, cinquè. La resta d’atletes (tres) sortiran del Torneig Preliminar previst per al març del 2024.

El deltebrenc Joan Ferrer Casanova s’ha convertit en tot un referent en l’esport de força del nostre país. L’any passat va guanyar el campionat d’Europa d’arrossegament de camions, convertint-se també en el campió de la lliga nacional de Força Home més fort d’Espanya, motiu pel qual va rebre una Menció Especial als Premis Esportius Terres de l’Ebre organitzats per la Representació Territorial de la Generalitat.La conversa amb Ximo Rambla al Teatre la Llanterna de Móra d’Ebre el dia del lliurament del premi pot fer entendre millor la dimensió de l’esportista per les explicacions que dona el propi protagonista.

Vídeo cedit per Ebre Sports