Els municipis de Deltebre, l’Ampolla, Camarles i Sant Jaume  han rebut la primera partida de 174.000 dels fons de transició nuclear. la generalitat, tal i com havia anunciat va fer efectiu el primer pagament el 4 de gener als 97 Ajuntaments beneficiaris del fons i que formen part de les zones Penta I i Penta II de les àrees nuclears d’Ascó i Vandellòs II. 

És un primer avançament de la totalitat del fons, ja que la resta del pagament es farà un cop se sàpigue la producció elèctrica que han fet les centrals durant el 2023, i la quantitat que ha recaptat la Generalitat mitjançant l’impost nuclear. Escoltem Albert Salvadó delegat del govern.

Com els hem dit, l’Ampolla és un dels municipis que ha rebut esta primera bestreta de 174.000 euros del fons de transició nuclear. El consistori destinarà esta quantitat a millorar la piscina municipal per fer-la més sostenible, com per exemple, instal·lant-hi plaques solars o canviant la maquinària. Pel que fa a la segona remesa de diners que rebran en el primer semestre d’enguany, l’objectiu és destinar-lo a desenvolupar el nou polígon industrial. Ho explica Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla

En total,està previst que tots els municipis inclosos als Fons de Transició de Nuclear puguen rebre enguany un import de més de 400 mil euros provinents del Fons de Transició Nuclear.