Un dispositu dut a terme el dissabte 20 de gener per agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil a Tarragona va sorprendre dos persones que estaven instal·lant arts professionals per a la captures d’angules. Les persones detectades estaven col·locant a l’interior de les aigües d’un canal de reg un art denominat ‘bussó’, una espècie de nasa adaptada, vestides amb robes que els permetien mimetitzar-se amb la zona, dificultant poder ser detectats. Les dos persones van ser detectades en un espai del Parc Natural del Delta de l’Ebre, al terme municipal d’Amposta.

La pesca de l’angula es troba prohibida en tot l’entorn del Parc Natural del Delta d l’Ebre, des del dia 31 de desembre de 2023, per acta de clausura de la campanya, establerta per part de la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya. Les denúncies confeccionades  van ser dirigides a aquest organisme.

A més a més, l’angula es tracta d’una espècie catalogada en l’Apèndix II de la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITIS), a causa del delicat estat de les seves poblacions, per la qual cosa la seva pesca il·legal podria ser constitutiu d’un supòsit penal dels previstos en l’article 334 del Codi Penal.