L’arquitecta de Deltebre, Eva Franch, és una de les artistes convidades a formar part de la temporada 2024 del Centre d’Art Lo Pati que enguany gira entorn l’afectació que l’activitat humana té en l’ecosistema que ens envolta. Així, la fotògrafa Paula Artés, l’arquitecta Eva Franch i el projecte Garba de Sara González de Ubieta, Marc Navarro i David Bestué posaran el focus en el territori, el delta de l’Ebre, el medi ambient i el Mediterrani. Sempre a través de la mirada artística i amb una intencionalitat crítica sobre la realitat. A més, l’artista sonor Fito Conesa presentarà l’obra Anòxia. Un preludi constant, una obra en tres actes que també proposa diferents acostaments a les problemàtiques actuals del mare nostrum.
Deltacè (Antropocè, Capitalocè, Plantaciócè…)
En el marc de la nova temporada de Lo Pati, l’arquitecta Eva Franch presentarà l’exposició Deltacè (Antropocè, Capitalocè, Plantaciócè…), amb una sèrie d’històries analítiques, poètiques i especulatives sobre les activitats que històricament han regulat la relació entre els humans i els ecosistemes al Delta. Amb aquest projecte, l’artista reflexiona sobre el present i el futur del nostre territori i del planeta. Franch ha estat directora de l’Architectural Association a Londres, del Storefront for Art and Architecture a Nova York i co-fundadora i directora artística de Model, Festival d’Arquitectures de Barcelona. Actualment és directora de la Future Architectures Platform a la universitat de UMPRUM, a Praga.
Altres propostes artístiques
La segona edició del cicle expositiu de La Façana de Lo Pati estarà comissariada per Pau Waelder i mostrarà el treball de sis artistes digitals que reflexionen sobre la vida a l’antropocè, un concepte que no defineix un període geològic pròpiament, sinó l’època en què l’activitat humana ha començat a generar efectes massius en l’àmbit planetari.
La ballarina Sònia Gómez i Encarni Espallargas (que segueix un tractament per combatre una malaltia mental) plantegen un laboratori d’arts vives dirigit a col·lectius que conviuen amb la salut mental. L’objectiu és descobrir el propi cos i les seves múltiples possibilitats, mentre es busca millorar la percepció d’un mateix.
►Com a tancament de la temporada d’exposicions, al desembre es donarà el tret de sortida a una nova edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM). El certamen es va iniciar el 1989 i ha esdevingut un potent aparador de la creació emergent al país.