L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha signat un acord de col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural de la Universitat Abat Oliba CEU, amb l’objectiu “de rescatar i posar en valor la rica herència cultural i les tradicions arrelades en el nostre territori, així com promoure la cultura de l’aigua”.

Aquest acord representa un pas significatiu “en el compromís de preservar i difondre el patrimoni cultural de les Terres d’Ebre en general i de Sant Jaume d’Enveja en particular, reconeixent la importància vital de les nostres tradicions i el nostre entorn natural en la identitat col·lectiva de la nostra comunitat”.

La col·laboració entre l’Ajuntament i la Càtedra se centrarà en una sèrie d’iniciatives conjuntes, incloent-hi la creació d’una Biblioteca Visual que recopilarà les tradicions i oficis, així com activitats educatives, tallers, conferències i esdeveniments culturals. 

Aquestes activitats estaran dirigides a involucrar a la comunitat local en la valoració i el coneixement de la seva pròpia història, així com en la promoció d’un diàleg intercultural i la preservació del medi ambient. L’acord  pararà especial atenció  al rescat i difusió de la cultura de l’aigua, “reconeixent la seva importància històrica i el seu paper fonamental en la vida de la nostra zona. L’objectiu és sensibilitzar a la població sobre la necessitat de cuidar i protegir aquest recurs vital per a les generacions presents i futures”.

Des de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja agraeixen el compromís i la col·laboració de la Càtedra UNESCO de Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural de la Universitat Abat Oliba. “Estem convençuts que aquesta aliança enfortirà els nostres esforços per a preservar la nostra cultura i el nostre entorn, i contribuirà al desenvolupament sostenible i al benestar de la nostra comunitat”.