Catalunya es prepara per ser regió mundial de la gastronomia l’any 2025. Els departaments d’Acció Climàtica i d’Empresa i Treball han posat en marxa la campanya d’adhesions per aconseguir aquest reconeixement, que té com a finalitat valorar la producció alimentària, la cuina catalana i posicionar Catalunya com a destinació turística de qualitat.
Una de les entitats que va participar el passat dilluns en la presentació de la campanya de noves adhesions és la cooperativa de Dones Arrosseres del Delta, que veu en la Regió Mundial de la Gastronomia tota una oportunitat per afavorir els productes de les Terres de l’Ebre. Marcel·la Otamendi, que va participar en l’acte en representació de la cooperativa, va insistir que este esdeveniment ha de servir no només per potenciar el turisme enogastronòmic i reconèixer la cuina catalana sinó també els productors i el sector primari català. Segons Otamendi “sense el producte de qualitat que es produeix al país no hi hauria xefs amb Estrella Michelin”.
En l’acte també va participar el director i xef de l’Hotel Gastronòmic Algadir del Delta, Joan Capilla Pepiol, que va remarcar que la distinció serà un gran altaveu perquè arreu del món coneguen Catalunya com a destinació enogastronòmica. El govern ha iniciat ara la campanya d’adhesions a la Regió Mundial de la Gastronomia per tal que sigue un projecte coral i participatiu, on tots els sectors implicats puguen sentir-se identificats i formar-ne part activa.