La Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre celebrarà este divendres 19 d’abril la I Festa de la Soltada de l’Aigua. L’acte anirà dirigit a alumnat de primer d’ESO de l’Institut de Deltebre amb l’objectiu que puguen conèixer com i quina gestió es fa de l’aigua al delta de l’Ebre.  La Festa es farà a Tivenys a l’Assut, on naix el Canal de l’Esquerra de l’Ebre.

L’acte es farà coincidint amb l’inici de la temporada de reg al Delta este mes d’abril. L’objectiu és que les generacions més joves coneguen el cicle de l’aigua i la importància ambiental i agronòmica que té l’aigua per al delta de l’Ebre, així com també tota la gestió que en fa la Comunitat de regants.

En el marc de la festa es farà un simulació de l’aixecada de comportes del Canal. Si bé enguany els estudiants convidats són de l’Institut de Deltebre des de la Comunitat de regants ja han avançat que la voluntat és consolidar esta festa i fer-la cada any.

Des de la Junta de Govern de la Comunitat han insistit que “estem convençuts que el coneixement de l’entorn i els seus orígens és  fonamental per a preservar i consolidar la població a qualsevol indret. La importància  d’un territori recau en el coneixement d’aquell que hi viu i el treballa. Les arrels i el  creixement urbà controlat d’un indret recauen directament sobre la conscienciació dels  seus habitants.  Per tal d’aconseguir que la gent de les Terres de l’Ebre les cuidi i les valoritzi com es  mereixen, hem de començar per explicar què es fa i quin sentit té la gestió de l’aigua”.