En el marc de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Enlairem ha presentat un decàleg de  compromisos que posa en relleu algunes de les demandes i de les reivindicacions del  municipi de Deltebre i del conjunt del Delta. Deu mesures que es trametran als partits  polítics que es presenten a les eleccions amb la finalitat de “donar veu a un territori amb  greuges estructurals a causa de la històrica inacció pública i política”, ha ressaltat la  presidenta d’Enlairem, Anna Giménez.  

Aquestes mesures s’emmarquen en deu punts diferents: defensa del territori, sostenibilitat,  tractament del mosquit, dinamització econòmica, sector primari, salut, seguretat, mobilitat,  ensenyament, i cultura i tradicions. Segons Giménez, amb aquest decàleg “abordem  qüestions transversals per tal que els ciutadans i ciutadanes de Deltebre, i del conjunt del  Delta, tinguin les mateixes oportunitats de present i de futur que la resta d’habitants dels  pobles i ciutats de Catalunya. Per això, la millor manera de fer-ho és construint la comarca  del Delta de l’Ebre”.  

En aquest sentit, per tant, es dona resposta a qüestions estructurals com l’aplicació integral  del Pla Delta, la defensa del riu Ebre, l’augment del nombre de tractaments del mosquit,  l’ampliació de Polígon i del Port de Riumar, els treballs de dragatge de la bocana del riu i  del Fangar, la planificació d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, la ubicació d’un Parc  de Bombers i comissaria de Mossos d’Esquadra, la millora del transport públic, l’augment  de la inversió destinada als centres d’educació, i el compromís i blindatge de la cultura  pròpia.  

El portaveu d’Enlairem, Marc Bertomeu, ha explicat que “és hora que els partits polítics passin de les paraules als fets i es comprometin en totes aquelles qüestions que són  necessàries per fer avançar el conjunt del Delta amb més serveis, equipaments i  infraestructures”.