El PSC ha guanyat per primera vegada les eleccions al Parlament de Catalunya en vots i en escons. Els socialistes també s’han imposat a la circumscripció de Tarragona i Terres de l’Ebre on han obtingut sis dels 18 diputats en joc i s’han erigit per primera vegada com a primera força política.

Els socialistes han superat per 13.000 vots Junts+, que ha aconseguit 5 diputats. Seguint la tendència a tot Catalunya, ERC s’ha enfonsat a les urnes i ha perdut dos escons, quedant-se amb tres finalment. La resta de diputats a la circunscripció han estat 2 per l’extrema dreta de Vox i 2 per al PP, que al 2021 no va aconseguir representació. Tant la CUP, Comuns Sumar, com C’s perden el representant obtingut el 2021 i es queden sense representació a la demarcació.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, Junts + ha estat la força més votada al conjunt de les quatre comarques, sent la primera força més votada al Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. El PSC, en canvi s’ha imposat al Montsià. Amb estos resultats, les terres d el’Ebre tindran 5 diputats i diputades ebrencs: Joaquim Paladella i Lídia Ferré del PSC, Mònica Sales i Irene negre de Junts+ i Albert Salvadó per ERC.

Pel que fa als resultats per poblacions al Delta de l’Ebre:

A Deltebre, les eleccions al Parlament de Catalunya les ha guanyat ERC, que tot i perdre vots respecte d’ara fa quatre anys, s’ha mantingut com a força més votada amb 1.248 vots, seguida pel PSC amb 953. Com a tercera força s’ha situat Junts + Puigdemont amb 904 vots. Vox n’ha obtingut 252 i el PP 225.

A l’Ampolla ha guanyat la candidatura de JUNTS+ amb 483 vots, seguida pel PSC amb 300 i ERC amb 264. 

A Camarles, la victoria també ha estat per a JUNTS+ amb 294 vots, en segon lloc ERC amb 280 i en tercer lloc el PSC amb 270.

A Sant Jaume, el guanyador de les eleccions ha estat el PSC que ha millorat resultats respecte ara fa 4 anys i ha sumat 447 vots. En segon lloc s’ha situat JUNTS+ amb 294 vots i com a tercera força ERC amb 284 vots. VOX ha obtingut 100 vots.