Este cap de setmana del 18, 19 i 20 de maig es podrà gaudir i d’una nova edició de Mescla i DeltaFira a Deltebre, que consolida  el seu model d’obertura al riu Ebre amb la presència de més estands i amb més d’una  quarantena d’activitats programades per a tots els públics que realçaran el producte, la  gastronomia i el paisatge de Deltebre i del Delta de l’Ebre.  

Durant els tres dies de fira se celebraran 21 demostracions de  cuina amb la participació de fins a sis estrelles Michelin (Jeroni Castell, Vicent Guimerà, Fran  López, Rafel Muria, Raúl Resino i Joan Capilla), i amb la presència de cuiners rellevants en  l’àmbit de país, de territori i del municipi. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la  suma de tot aquest talent, amb el producte local i de qualitat que ens caracteritza i ens  identifica, ens permet projectar Deltebre i el Delta de l’Ebre com un territori gastronòmic referent”. 

Ara bé, a Mescla la cuina i el producte no només es degustarà als 38 estands i a la barcassa,  també es degustarà al bell mig del riu Ebre a través de la proposta Mescla a Bord. En total, se celebraran  fins a nou rutes amb vaixell, amb l’acompanyament de diferents disciplines escèniques i  culturals. A hores d’ara, ja s’han venut més de 290 entrades i s’han esgotat les places de  quatre vaixells. Els tiquets es poden adquirir online a la web de mescla.cat o bé al Centre  Esportiu del Delta.  

També es poden adquirir anticipats els packs de degustació de menjar, de beguda i la  corresponent copa per al vi. A primera hora del matí ja s’havien venut més de 1.500  degustacions, que també es podran adquirir presencialment durant tota la fira mitjançant un  espai de venda físic i un nou espai amb màquines expenedores.  

Més enllà de gastronomia, paisatge i cuina, Mescla també és música, ja que durant les tres nits es comptarà amb l’actuació d’El+Pop (dissabte), el concert de tribut a Mecano Hija de la  Luna (diumenge), i SomRock (dilluns). I també és activitat amb sortides amb caiac, rutes guiades a cavall, exhibició d’electric foil, taules rodones, lliurament dels premis del concurs de  fotografia, etc. Tot el programa d’activitats es pot consultar al web www.mescla.cat.  

La regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha explicat que  “amb Mescla volem oferir als veïns i veïnes, i a la gent que ens visita, una experiència única  que ens permeti realçar, per una banda, el bo i millor del nostre territori i, per altra banda, que  ens permeti reafirmar la nostra identitat, i la nostra manera de fer i de ser”. 

La suma de Mescla i DeltaFira permetrà donar cabuda a 47 expositors, més enllà de les  diferents atraccions infantils, l’exposició de vehicles i el servei gratuït de guarderia. La fira  compta amb el suport i la col·laboració de Nomen i de l’associació FECOTUR.