L’empresa Servidel de Deltebre ha engegat les obres del seu innovador projecte Marga, un residencial de cases sostenibles al Catllar, situat a escassos minuts de Tarragona. Aquesta nova urbanització es fonamenta en quatre principis: sostenibilitat, confort, benestar i naturalesa.

Les cases del projecte Marga han estat concebudes amb l’objectiu d’assolir la màxima certificació energètica i de promoure la creació d’espais més saludables adaptats a les noves necessitats. Es presenten tres tipus de cases, amb dimensions que varien entre 130 i 200 m² de superfície i amb entre tres i quatre dormitoris. Així mateix, les parcel·les oscil·len entre els 600 i 800 m², creant àmplies àrees enjardinades que es connecten amb un dens bosc mediterrani de pins i alzines.

El compromís del projecte Marga amb la sostenibilitat queda patent mitjançant la certificació energètica “A” dels seus habitatges, l’ús de materials de proximitat i un termini d’execució de sis mesos que redueix la petjada de carboni associada al procés de construcció.

Les cases estan equipades amb una instal·lació de plaques fotovoltaiques que cobreixen el 85% de la demanda energètica de l’habitatge durant el dia, a més d’un recuperador de calor, un sistema d’aerotèrmia per a la climatització, grans aïllaments, portes i finestres d’alta eficiència, entre altres característiques. També inclouen un sistema de recollida d’aigua de pluja mitjançant un dipòsit soterrat, fomentant així un ús més sostenible dels recursos naturals.

Totes les mesures implementades a les cases Marga no només contribueixen a la conservació del medi ambient, sinó que també comporten un estalvi econòmic significatiu i milloren el confort dels seus usuaris.

La urbanització està ubicada a tan sols deu minuts de Tarragona, a una hora de Barcelona, a cinc minuts de l’estació de l’AVE, a deu minuts del Golf Costa Daurada i a quinze minuts de les platges. Alhora, també es poden trobar tots els serveis necessaris, com supermercats, escoles i Centre d’Atenció Primària. Tot i la proximitat d’aquests serveis, la ubicació de la urbanització es distingeix per la seva immersió en un entorn natural i per la seva absència de trànsit i contaminació acústica, proporcionant als seus residents silenci i tranquil·litat.

Servidel ja ha iniciat la construcció dels primers habitatges i s’estima que estaran acabats al juliol. La comercialització de les cases està en actiu, i es poden programar visites amb cita prèvia per a aquells interessats en adquirir una propietat i conèixer de prop l’entorn natural que els envolta.

Marga és un dels projectes més innovadors de Servidel, una empresa familiar amb seu a Deltebre i amb una experiència de més de trenta anys en la construcció d’obra pública i privada, la promoció immobiliària i el manteniment de grans infraestructures arreu de Catalunya. Aquesta iniciativa no només representa una nova manera més sostenible de concebre l’habitatge, sinó que també busca respondre a les necessitats i als valors de les persones.

Font: Setmanari l’Ebre