Del 8 al 21 de juliol se celebra la 19a edició del Festival Deltebre Dansa convertit en un referent internacional de la dansa, el circ i les arts escèniques. Quinze dies d’intensitat artística al Parc Natural del Delta de l’Ebre on milers de persones i centenars d’artistes d’arreu del món es reuneixen per conviure i viure una experiència singular, d’avantguarda, multicultural i de gran qualitat artística i humana. Sota el lema “Hit the floor. Shake the world!” aquesta edició posa de relleu la importància de la dansa i el moviment per a sacsejar-ho tot i aportar canvis i millores a nivell individual i col·lectiu.

Aquesta edició de Deltebre Dansa acollirà a més de 75 artistesprop de 50 espectacles i s’esperen prop de 10.000 assistents. Una novetat per aquesta 19a edició serà la col·laboració amb el festival Eufònic per a mostrar una proposta que neix de la col·laboració entre dos dels festivals més importants del territori establint una sinergia artística per a oferir una actuació mai vista i una experiència irrepetible. Sota la direcció artística de Laurent Delforge i amb l’actuació en directe dels músics Yannick Jaquet i Thomas Vaquié es viurà un espectacle únic que fusionarà arts visuals, música electrònica i improvisació dels ballarins ChingYing i BBoy Issue.

A més de la programació d’espectacles, un dels pilars fonamentals del festival és la formació de professionals. Més de 150 ballarins de més d’una cinquantena de nacionalitats es desplacen anualment fins a Deltebre per rebre formació de la mà de diferents referents de la dansa i el circ contemporanis.

Els professors destacats per aquesta edició són grans noms de la dansa com Akram Khan (Regne Unit), Wim Wandekeybus (Bèlgica), Rakesh Sukesh (Índia), Maura Morales (Cuba/Alemanya), Sita Ostheimer (Berlín) i Lali Ayguadé (Catalunya), entre d’altres.

Un dels tallers més destacats i especials d’aquesta edició serà el monogràfic que impartiran Akram Khan i Tom Pollard, en el que es farà una recerca entre la dansa i el Jiu-Jitsu. És una aproximació bastant inèdita que proposa la comunió de dues disciplines molt dispars però a la vegada amb molts punts en comú.

Deltebre Dansa és un festival adherit a la marca Festivals Terres de l‘Ebre, el primer segell identitari i de qualitat que aglutina 16 festivals professionals del territori, amb l’objectiu d’analitzar l’impacte socioeconòmic de la cultura en entorns no metropolitans. Deltebre Dansa és un projecte fundat i organitzat per la companyia ROPA / Roberto Olivan Performing Arts i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ministerio de Cultura y Deporte, Ajuntament de Deltebre i Diputació de Tarragona.