Este divendres arrenca el Campionat d’Europa de Trail Running amb el deltebrenc Rafa Flores al capdavant, com a tècnic de la Real Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA). L’equip espanyol es troba ja des de dimarts a Annecy, a França, on es disputarà este campionat a partir de divendres 31 de maig i fins al diumenge 2 de juny.

En total s’haurà de disputar tres proves. La pujada vertical, el divendres, en la que els atletes hauran de pujar un desnivell de 950 metres entre Saint Jorioz i l’estació d’esquí de Semnoz. “És tot pujada, una prova bastant dura per als atletes”, ha explicat Rafa Flores. El dissabte es correrà la distància ultra, un recorregut de 58 quilòmetres vorejant el llac d’Annecy amb 3509 metros de desnivell positiu. Finalment diumenge es correrà la distància clàssica.

Flores liderarà una selecció espanyola, formada per 23 atletes, 13 homes i 10 dones, i amb la intenció de fer un bon paper en este Europeu i encarar ja el Mundial del 2025 que es disputarà als Pirineus, a Canfranc. “Hem intentat buscar els atletes més competitius que puguin estar en el campionat d’Europa. No és el mateix competir a Espanya o a Catalunya que competir a nivell internacional. Ara  la visió ha d’estar ja posada en este objectiu que tenim el 2025, que és el Mundial de Canfranc. L’endemà de l’Europeu començarà tota la màquina, tot l’engrenatge perr arribar el millor possible, amb les millors condicions i tenir la millor selecció per donar la millor imatge possible d’aquest campionat del món que es disputarà a Canfranc al setembre del 2025″, ha insistit Flores.

Per a l’entrenador deltebrenc sera la seva 8 internacionalitat, després de 4 mundials, 1 copa de les nacions i amb este, 3 europeus.