El tirador de Sant Jaume d’Enveja, Gerard Gonell, s’ha proclamat campió d’Espanya Absolut d’Esgrima en la modalitat d’espasa, en la competició disputada al Polideportivo Municipal de Gallur de Madrid, en la que van competir els primers 42 tiradors del rànquing estatal, i els 8 primers equips en funció de la Lliga Nacional. Gonell, que forma part de la Sala Esgrima Amposta,  es va imposar a la final a Diego López Corazón (Sala Esgrima Burgos), per 13-10. En semifinals va superar a Yulen Pereira (Sala Armas València), en un duel molt igualat i emocionant per 14-13. En quarts de final va solventar amb més facilitat el duel amb José Maria Martin Gamazo (Sala Esgrima Burgos), per 14-11, en octaus a Raul Sarrio (CE Pozuelo), 15-10, i en setzens a De los Mozos, 15-11.

Es va classificar a la segona poule, amb tres victòries i tres derrotes, superant a Andrés Puerto (CE Pozuelo), Rayan Rami (SA Madrid), i Diego Rodríguez Aceytuno (CE Valladolid), i derrota amb Giorgi Gazdeliani (SE Burgos), Daniel Garcia Miguel (CE Las Rozas), i José Guillermo Migallón (SA València).

Fita històrica

Gonell ha assolit una fita històrica, convertint-se en el tirador de la Sala Esgrima Amposta amb més campionats d’Espanya en el seu palmarès individual, desprès d’haver guanyat abans en les categories M-12, M-15, M-17, M-20 i M-23.

Antonio Pomchenko va finalitzar en quinta posició, amb cinc victòries i tan sols una derrota en la sexta poule, imposant-se a Diego López Corazón (SA Burgos), Adrián Alexander Yañez (CE Valladolid), Aarón Jiménez (CE Las Rozas), Jose Manuel Vilanova (SA Valencia), i Eduardo Cubells (Olimpo de Madrid), perdent només amb Jaime de la Cal (CRE Alcobendas). Després va superar a Diego Balmorí (CE Valladolid), per un ajustat 15-14, Álvaro López Ripa (CRE Alcobendas), 15-9, perdent amb Diego López Corazón, (SA Burgos), al que havia superat a la poule, en un duel amb molta igualtat per 15-14.

Font: Ebresports