La novena edició del Deltachamber Music Festival portarà enguany els concerts de música de cambra en espais singulars de deu municipis de les Terres de l’Ebre. Tindrà lloc entre el 21 de juliol i el 4 d’agost amb una programació que abasta deu concerts a Amposta, la Sénia, Deltebre, Flix, Roquetes, Alcanar, la Ràpita, Horta de Sant Joan i Móra d’Ebre. La novena edició, sota el concepte “Mosaic”, serà resultat d’una residència artística i musical amb onze dels “millors instrumentistes del món i del nostre país” juntament amb sis músics dels programes Young Talent i Academy. També s’han programat concerts individuals, aquest cop de caire social i adreçats exclusivament a l’Associació de Malalts d’Alzheimer del Montsià.

El festival guanya en concerts i també amplia el seu radi d’acció territorial. A banda de la presència de reconeguts músics internacionals, també comptarà amb intèrprets ebrencs i oferirà peces de compositors del territori com T. Alburquerque i J. Griso i Alabart. “Mosaic” inclourà repertoris amb gèneres tan diversos com les havaneres cubanes, sevillanes, tangos o valsos vienesos. Segons l’organització, es tracta d’una forma de descobrir danses d’origen multicultural d’autors reconeguts en la història de la música -Gershwin, Albéniz, Toldrà o Bernstein- que són poc freqüents a les sales de concerts de cambra.

El programa d’aquesta edició incorpora també dos workshops, un dels quals a càrrec de la reconeguda pallassa Pepa Plana. També es presentaran intervencions efímeres, amb dues instal·lacions i l’inici de la col·laboració amb el festival A Cel Obert de Tortosa. L’organització, a més, vol seguir potenciant l’espai de diàleg posterior als concerts amb una proposta enogatronòmica o la presència, en alguns concerts, d’un gran mosaic de de l’artista ebrenca Núria Romeu que és la imatge del certamen.

Concert “Tessel·les” a Deltebre. Mosaic de sons, natura i arquitectura

Dissabte 27 de juliol. Finca de Bombita:

> 10.30 h: descobrirem la Finca de Bombita amb una breu introducció explicativa

> 11 h: ens deixarem seduir per les diferents sonoritats i formacions cambrístiques al concert “Tessel·les”

> I després…: gaudirem d’una degustació de copa i tapa en un ambient molt acollidor

> A més: podràs veure “FLORA-SION”, instal·lació efímera inspirada en el canvi climàtic

En un entorn natural de gran valor, al costat de la bassa de Canal Vell, s’amaga la Finca de Bombita. Un espai habitualment inaccessible, ja que només s’obre al públic en moments molt puntuals. Ara, però, amb el concert “Tessel·les” podrem gaudir de l’autenticitat d’aquesta peculiar edificació enmig d’un paisatge natural admirable.

Entre dècades d’històries, que descobrirem prèviament, un quintet de vent i dos instruments de corda faran ressonar un mosaic musical fet de molts petits cristalls preciosos, moviments d’obres més extenses que tenen alguna singularitat, que presenten una combinació de sons molt atractiva o que ens faran degustar particularitats culinàries.

A més, hi trobareu la instal·lació efímera “FLORA-SIÓN” en  col·laboració amb el festival A Cel Obert de Tortosa. Es tracta d’una intervenció creada per José Andreu Galiana per a l’A Cel Obert 2023. Inspirada en el canvi climàtic, en el poder de la natura, i en el rol tan erràtic de la humanitat, “FLORA-SION” vol fer-nos qüestionar què estem fent les persones per salvar el planeta.