El fabricant de tubs i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu Pipes Spain ha obtingut el segell ‘Industria de Plásticos Española y Sostenible’, que atorga la Asociación Española de Industriales de Plásticos ANAIP en matèria de sostenibilitat. El segell ‘Industria de Plásticos Española y Sostenible’ és un reconeixement als esforços que realitza Amiblu des de la seva planta de producció de Camarles (Tarragona), per reduir la seva petjada ambiental i millorar el seu impacte econòmic i social en tot el seu sistema productiu.

En concret, la certificació d’ANAIP acredita que Amiblu fabrica els seus productes a Espanya, ajustant-se a la normativa i complint tots els criteris de qualitat; que té en marxa un pla de sostenibilitat amb el qual busca la millora contínua dels productes i el seu impacte; que Amiblu participa en les iniciatives voluntàries de la indústria dels plàstics per cuidar l’entorn i reduir la petjada, i que treballa per al desenvolupament professional i per crear entorns segurs i agradables. Fins a la data, han aconseguit el segell un total de 19 empreses, entre les quals destaquen Ercros, Plasgen, Extrusa o Nutripack, a més d’Amiblu.

Aquesta certificació se suma a la recentment rebuda “Energia sostenible 100%”, que atorga la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida per Amiblu a la seva planta de Camarles (Tarragona) prové de fonts d’energia renovables.

Marc Tena, director de Sostenibilitat d’Amiblu Pipes Spain, afirma: “El segell que ens atorga ANAIP és un nou reconeixement a l’esforç que realitza tot l’equip d’Amiblu per reduir l’impacte ambiental. En 4 anys, hem aconseguit grans avenços i el nostre sistema de fabricació està més optimitzat que mai. Necessitem que les administracions valorin el nostre esforç i donin suport a la nostra producció en les obres públiques espanyoles”.

 

Amiblu Pipes Spain lidera l’estratègia de transició ecològica del Grup Amiblu

En els últims quatre anys, Amiblu Pipes Spain, la filial espanyola del Grup Amiblu –líder mundial de canonades de PRFV amb seu a Àustria– ha realitzat importants inversions per reduir les emissions i convertir la planta de producció de Camarles (Tarragona) en la primera fàbrica europea de tuberies de PRFV CO2 neutra, és a dir, amb el 100% de les emissions de CO2 compensades.

Gràcies al pla estratègic de transició ecològica “Amiblu Green 2022-2024”, Amiblu ha reduït les emissions de diòxid de carboni un 72% en quatre anys. Amiblu ha passat de les 1.700 tones de CO2 l’any 2020, a les 645, el 2023, amb uns nivells de facturació superiors als exercicis anteriors.

A més, Amiblu ha instal·lat 2.000 plaques solars a la planta de Camarles, que generen 942.000 quilovats pic (kWp) d’energia elèctrica a l’any, equivalents al 51% del consum energètic de la planta, i ha implementat la circularitat en el seu sistema de producció. També ha incorporat una ECOTasa en la seva oferta comercial i la companyia disposa d’EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, d’acord amb els estàndards europeus de certificació ambiental.

Actualment, la filial espanyola del Grup Amiblu és la fàbrica més eficient del Grup i lidera l’estratègia mediambiental de la companyia.