Sant Jaume d’Enveja ja disposa d’un nou espai dedicat al dol gestacional, perinatal i neonatal, ubicat al cementiri municipal. L’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Libèl·lules dels Estels, ha creat aquesta zona, que permetrà recordar les pèrdues de nadons durant l’embaràs, el part o després del naixement, en els primers dies de vida.

Ara farà tres anys, naixia l’associació Libèl·lules dels Estels amb l’objectiu d’acompanyar a totes aquelles famílies de les Terres de l’Ebre i Baix Maestrat que hagin pogut viure una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal i la proposta de disposar d’un espai dedicat a aquest dol s’inicia en el mateix moment en què l’Associació Libèl·lules dels Estels visitava Sant Jaume per donar-se a conèixer. Anna Polop, regidora d’Atenció a les Persones recorda quan li van proposar el projecte:

Des de l’Associació es reivindica que els espais de dol gestacional, perinatal i neonatal sorgeixen de la necessitat de cobrir un buit legal, ja que a hores d’ara les famílies continuen sense poder registrar als seus fills. Moltes famílies, com és el cas d’Àfrica Bertomeu, membre de l’Associació Libèl·lules dels Estels, remarquen la importància de tenir un espai on recordar i veure el nou del fill o filla. L’escoltem:

A l’espai dedicat al dol inaugurat diumenge al cementiri municipal de Sant Jaume hi ha 7 libèl·lules. Les famílies que han passat per aquest procés agraeixen enormement disposar d’este espai al municipi per recordar els seus fills i filles.

Per la sua banda, l’Associació ha manifestat el seu agraïment al suport rebut per part dels Ajuntaments ebrencs i del Baix Maestrat que col·laboren en fer possible la iniciativa.