Els tirador de Sant jaume d’Enveja, Gerard Gonell, i el seu company de la Sala esgrima Amposta, Eugeni Gavaldà, es van penjar la medalla de bronze amb la selecció espanyola al Campionat d’Europa d’Esgrima disputat a les instal·lacions de St. Jakobshalle de la ciutat suïssa de Basilea. Gonell i Gavaldà, juntament amb Yulen Pereira i Juan Pedro Romero, han fomrat part de l’equip de la selecció espanyola guanyador de la medalla de bronze en la modalitat d’espasa. El Campionat d’Europa d’Esgrima ha estat la última competició abans dels Jocs Olímpics de Paris, en la que van prendre part 420 tiradors en totes les modalitats, pertanyents a 36 països diferents.

El combinat hispà, va començar la seua participació superant per 45-38 a la selecció d’Àustria, amb remuntada inclosa. En quarts de final es va imposar al potent conjunt d’Hongria amb solvència per 45-31, perdent en semifinals amb l’equip d’Itàlia per 43-30. En la lluita pelo bronze va guanyar la confrontació amb la República de Txèquia per 43-32, amb l’última intervenció decisiva d’Eugeni Gavaldà superant a Jiri Beran per 7-1.

La medalla d’or va ser per als components de la selecció francesa, que en la final es van imposar als tiradors italians.

Abans es va disputar la competició individual. Gerard Gonell en el quadre de 128 va quedar exempt, i va superar a Rahim Rashaida (Bulgària) 15-11, en el quadre de 64, perdent en el de 32, amb Yuval Shalom Freilich (Israel) 15-6, finalitzant en vint-i-setena posició.

A la quinta pole Gerard Gonell va finalitzar amb tres victòries davant amb Valentín Altunin (Estònia) 4-3; Petar Srbinoski (Macedònia) 5-0, i Alexander Biro (Àustria) 5-2 i dos derrotes amb Samuel Unterhauser (Alemanya) 5-4 i Jakov Sola (Croàcia) 3-5.

El tirador de Sant Jaume d’Enveja va ser el tercer dels representants espanyols, per darrere de Yulen Pereira, sèptim i Juan Pedro Romero, quinzè. Eugeni Gavaldà va superar la quinzena pole amb quatre victòries davant Lucas Macotti (Suïssa) 5-2; Wojciech Kolanzyk (Polònia) 3-2; Niko Vuorinen (Finlàndia) 3-2, i Nikas Prinz (Luxemburg) 5-4, i derrota amb Volodymyr Stankevych (Ucraïna) 3-4. En el quadre de 128 va quedar exempt, i en el de 64 va perdre amb Michal Cupr (República de Txèquia) per 12-14, ocupant la trenta novena posició.

La medalla d’or va ser per al francès Luidgi Midelton que va superar en la final a l’hongarès Gergely Siklosi.