Els municipis de les àrees nuclears poden demanar fins el proper 12 de juliol els recursos pendents del Fons de Transició Nuclear de l’any 2023. Es tracta de 53 milions d’euros que es distribuiran entre els 96 municipis beneficiaris de les àrees Penta I i II de les centrals nuclears de Vandellòs i d’Ascó. Cal recordar que dins de l’àrea penta II de la central de Vandellòs es troben els municipis de l’Ampolla, Camarles, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja que també són beneficiaris dels Fons de Transició Nuclear.

Els ajuntaments rebran un total de 453.636,62 euros de la recaptació corresponent al 2023, tot i que  ja van rebre una primera bestreta a principis d’any, queda encara un segon pagament pendent que els ajuntaments hauran de sol·licitar estos primers dies de juliol. El pagament no es farà efectiu fins a finals d’anys.

Els Fons de Transició Nuclear han de servir per finançar projectes de transició energètica, promoció econòmica i generació de llocs de treball a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears.