Compte enrera per a una nova edició del Festival Deltebre Dansa, que comença ja el pròxim dilluns dia 8 de juliol. Enguany se celebra la 19a edició amb una aposta un any més pels taller professionals, que comptaran amb la participació de 250 ballarins d’arreu del món i una programació artística amb més de trenta espectacles de dansa i circ contemporani.

Professionals de la dansa d’arreu del món tornaran a citar-se a Deltebre en una nova edició del Festival Deltebre Dansa i que enguany vindran des d’una cinquantena de països diferents, amb la curiositat que el grup més nombrós prové d’Austràlia. El professorat, de prestigi internacional, ha convertit el Deltebre Dansa en un referent a tot el món i, fins i tot, des del festival han establert convenis amb diferents universitats i empreses per a formar el seus ballarins. “La Universitat de Tilburg té reservades quinze places al Festival per a portar quinze dels seus estudiants per a que continuen la seva formació, perquè hi creuen completament que el que fem aquí és extensió professional d’alt nivell”, ha explicat Roberto Olivan, director del festival. També hi fa parada una companyia xinesa, formada per 10 ballarins, “ja que creuen que la formació que fem aquí enriquix moltíssim la qualitat artística dels seus espectacles”.

Des de l’Ajuntament de Deltebre han reiterat la seva aposta, any rere any,  pel festival Deltebre Dansa  i en haver contribuït a consolidar el festival com un referent internacional. “Estem davant una nova edició d’un festival que està més que consolidat,  l’any passat parlàvem de la majoria d’edat perquè quan passem de les 18 edicions vol dir no només  que hagi funcionat  i hagi funcionat en èxit, sinó que a més a més s’ha projectat al futur  i s’ha consolidat.  El Festival Deltebre Dansa, avui per avui, en aquesta 19a edició,que anem a iniciar és ja tot un referent internacional“, ha dit Lluís Soler, alcalde de Deltebre.

Pel que fa a la programació d’espectacles, enguany en seran més d’una trentena. L’espectacle inaugural anirà a càrrec de Mumusic Circus amb l’espectacle ‘Flow papagayo’. De la programació també destaquen noms com el de la coreògrafa cubana Maura Morales i el de la també coreògrafa Sita Ostheimer. Un altra cita imprescindible serà la Nit Solidària i del Circ, però que a hores d’ara ja té totes les entrades venudes. Enguany també destaca una col·laboració amb el festival eufònic el 13 de juliol.

Més enllà de la formació per a professionals, també hi ha una aposta pels cursos d’iniciació que permet al públic local, no professional, introduir-se en el món de la dansa. Als cursos que ja es venien fent de dansa contemporània, Bolllywood, Break Dance, o Consciència del Moviment –per a públic sènior- enguany s’ha afegit un curs de Danses Africanes. 

Finalment destacar que enguany el festival estrenarà nova carpa de circ després que l’anterior quedés malmesa per un temporal.

Tota la programació i venda d’entrades