L’ocupació turística es manté al juliol. Amb tot, el sector confia en les reserves d’última hora i poder augmentar les xifres d’ocupació i de reserves als restaurants al llarg del que quedar de juliol i l’agost. El sector turístic manté les xifres del 2023.

Des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria Terres de l’Ebre expliquen que si bé el nombre de pernoctacions és lleugerament inferior a la campanya anterior, així com el nombre de reserves als restaurants, “les perspectives són òptimes”, assegura Juani Piñana, Presidenta de l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria Terres de l’Ebre. “Les pernoctacions estan un puntet baix. Per als restaurants, la primera quinzena de juliol està sent una mica més fluixa però les perspectives són bones perquè t’esperes un bon estiu. Més o menys amb la mateixa dinàmica que l’estiu passat. De moment l’estiu no està sent tan calorós però esperem que sí, que vagi bé”, afegeix.

Des del sector confien en les reserves d’última hora. Expliquen que el turista que visita el territori, especialment aquest juliol, acostuma a fer estades més curtes a diferència de l’agost. Juani Piñana afegeix que “els turistes que trien la nostra destinació, també en trien d’altres; es diversifica molt i es decideix a última hora”, indica.

Els allotjaments turístics de costa són els que presenten unes millors previsions, a diferència dels allotjaments de comarques interiors, que confien en les reserves d’última hora.