Els Agents Rurals demanen molta precaució pel perill alt d’incendi forestal a l’Ebre. Es manté el nivell 3 del Pla Alfa en alguns municipis de la Terra Alta i es podria estendre a altres del territori al llarg de la setmana.

Les Terres de l’Ebre es troben en perill d’alt d’incendi forestal. De fet, aquest passat cap de setmana i fins dilluns es va activar el nivell 3 del Pla Alfa. Un nivell que aquest dimarts s’ha reduït a 2 a bona part del territori, a excepció d’alguns municipis de la Terra Alta com Batea, Caseres i la Pobla de Massaluca. Però el cap de l’àrea bàsica del cos d’Agents Rurals al Baix Ebre, Xavier Gilabert, demana precaució perquè el perill d’incendi és alt i podria empitjorar en els propers dies: “S’espera esta setmana que mantinguem el nivell 2 del Pla Alfa i de cara el cap de setmana la previsió és que el risc augmenti i és possible que el pla Alfa de nivell 3 ocupi més territori de les Terres de l’Ebre”, conclou.

En cas de tornar a activar el nivell 3 del Pla Alfa quedaran suspeses les activitats autoritzades per fer foc, també a les àrees recreatives i es recomana evitar desplaçaments al bosc. En el que portem de campanya forestal ja s’han produït fins a 40 incendis, només a les Terres de l’Ebre.