Deltebre resol el contracte de subministrament i servei d’enllumenat públic i l’assumirà internament de forma transitòria. Esta resolució de mutu acord ve motivada per la prestació d’un servei no satisfactori derivat pel propi contracte, que presenta una sèrie de punts que no permeten resoldre les necessitats i demandes del propi Ajuntament ni dels veïns i veïnes del municipi. Ho va explicar ahir Lluís Soler, alcalde de Deltebre, a la sessió plenària: “No se li pot atribuir al contractista sinó al contracte que es va signar en el seu moment”.

Així, serà el mateix Ajuntament qui, de forma transitòria, a partir del dia 1 d’agost, s’ocuparà del manteniment de l’enllumenat públic i també del pagament del subministrament, qüestions que feia l’adjudicatari. Tot suposa un estalvi que permetrà el canvi d’enllumenat a LED dels punts de llum del municipi que queden per canviar. Així ho va detallar l’alcalde: “El que hem de dir és que tenim 3621 punts de llum inventariats. Una part important, 954 estan passats a LED. D’estos 954, 680 els ha pagat directament l’Ajuntament, no via contracte. I això provoca un estalvi per als pròxims tres anys de 49.000 euros, que fins ara era la pròpia empresa la beneficiària perquè no li revisàvem els preus”.

A partir d’aquí, l’Ajuntament realitzarà un estudi econòmic on s’analitzarà la viabilitat de prestar el servei internament o bé de forma externalitzada.