Gerard Gonell, campió d’Espanya Absolut d’Esgrima en modalitat d’espasa,  ha rebut les passades Festes Majors de Sant Jaume d’Enveja el Premi Tallador 2024. Un guardó que rep després d’una votació de candidatures presentades per les entitats i associacions del municipi ebrenc. L’esportista va rebre la notícia seguint el seu pare el ple municipal però “no m’ho vaig acabar de creure fins que no vaig rebre la carta a casa”.

El motiu del premi són els mèrits esportius que ha aconseguit el de Sant Jaume amb només 23 anys. “Realment porto quasi 10 anys a l’alt rendiment. I des dels 14 anys he estat entrenant tots els dies per a millorar els resultats. I enguany he aconseguit el campionat d’Espanya sénior individual, que mai ho havia aconseguit, i vam quedar tercers d’Europa per equips fa un mes. I poder-ho aconseguir és increïble”.

Al moment de la victòria, Gonell recorda tots aquells moments on és difícil seguir: “Tots aquells dies que no volies anar a entrenar o que estaves entrenant i no et sortia res i volies marxar. Intentes recordar tot allò que t’ha dut fins aquí i val la pena”. No obstant això, el sacrifici d’un esportista d’alt rendiment passa per dur una vida diferent de qualsevol jove de la seua edat: “M’he perdut moltes festes, moltes reunions familiars però és el preu que he de pagar per aconseguir el meu objectiu”. I parlant d’objectius, al setembre torna cap a la residència de la Federació d’Esgrima, a Madrid, a preparar-se per a Los Angeles 2028; a més de campionats europeus i mundials. I, naturalment, en un futur, anar als Jocs Olímpics.

Escolta l’entrevista sencera.