El president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alginet, que ha fet balanç aquí, a Delta.cat, de les obres de subministrament d’aigua de l’Ebre a l’Espluga de Francolí. Alginet destaca el valor social de l’aigua i la poca afectació que suposarà per al riu. “El consorci té dues grans dotacions, que és la dels municipis i la de les indústries. Dins del capítol dels municipis, que és, aproximadament, un 60% de l’aigua que capta el consorci, la de l’Espluga no arriba a un 0,1%. Per tant, és insignificant”.

La finalització de l’obra està prevista per este mes d’agost i els veïns de l’Espluga pagaran a un cost més elevat l’aigua de l’Ebre que els habitants del territori ebrenc.  Alginet explica els motius: “S’entén que hi ha una obra amortitzada per tots els consorciats i aquells que volen disposar de l’aigua avui han d’assumir un preu diferencial respecte dels que ja l’han pagat, dels que fa molts més anys que són consorciats del CAT”. El CAT té sobre la taula més projectes de subministrament d’aigua de l’Ebre pendent d’anàlisi degut a la sequera dels últims anys.

I sobre l’oposició al transvasament que consta a l’acord entre el PSC i ERC per a la investidura de Salvador Illa, el president del Consorci comenta el següent: “La presidència del CAT, nominada per un govern d’Esquerra Republicana, han defensat el riu i un posicionament molt clar contra la interconnexió de xarxes. Celebro que el PSC hagi incorporat en aquest acord l’oposició al transvasament; evidentment per una exigència del meu partit, d’Esquerra Republicana. A més, també deixarem clar quines són les línies vermelles i l’aigua de l’Ebre és una línia vermella per donar suport a qualsevol govern de la Generalitat”, conclou.

Escolta l’entrevista sencera.