La Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre en col·laboració amb Acció Climàtica han instal·lat una xarxa d’abeuradors per tot el territori, per tal d’assegurar punts d’aigua. D’aquesta manera, la fauna salvatge i cinegètica podrà beure, i no provocaran danys a cultius ni materials. No obstant això, des de la Federació están veient que segueix sent insuficient: “S’està intentant fer tan bé com es pot, però ens estem adonant que ens quedem curts en tots els àmbits. Perquè no és una especie sola, són un cúmul d’espècies que, d’alguna manera, se’ns en va de les mans. Per tant, s’hauria de reforçar i fer més ampli”, declara José Pedro Tomàs, president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre.
“No és només al Delta i ha arribat el moment de fer un consens, sumar esforços i buscar resultats. És cert que els aconseguits fins ara són bons; però s’ha d’intentar unir esforços perquè està ben clar que no n’hi ha prou”, assegura Tomàs.
A més de la unió del sector amb l’administració, des de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre es reclama personal i recursos: “La clau està aquí. A part de la unió, necessitem recursos per poder assumir les tasques que comporta el control de la fauna i més personal per a solucionar tota la problemàtica. I abans que sigui tard, perquè l’aument de fauna dels últims tres anys no ens l’esperàvem”.
Els motius d’este augment de la població de la fauna, segons José Pedro Tomàs, és la immigració d’espècies degut a la sequera, la falta d’aliment i a una gran capacitat d’adaptació al medi: “Hi ha una descompensació territorial. Hi ha zones que estan molt bé d’aigua, de menjar, i es mouen fins allí per a alimentar a les cries. Se’n van fora de l’àmbit on haurien d’estar i tenen una gran facilitat d’adaptació”, conclou.