La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha celebrat els compromisos del nou govern de la Generalitat en matèria d’aigua. Un dels portaveus, Manolo Tomàs, ha destacat que l’acord entre el PSC i Esquerra rebutja qualsevol transvasament de l’Ebre: “Celebrem que hi hagi dos objectius concrets: un és les polítiques de manteniment del Delta de l’Ebre i l’altre la línia roja del transvasament. Però això és el que posa al paper. Una cosa és el què es diu i, l’altra, el què es fa”.

Ara bé, la PDE ha reclamat que la dessaladora de Cunit es construeixi més a prop de Barcelona, per garantir que no es converteixi en una interconnexió de xarxes amb l’Ebre. “Estem preocupats perquè es parla la dessaladora de Cunit i entenem que és la interconnexió de xarxes consolidada. Si de veritat es vol blindar l’Ebre, el govern l’ha de posar 50 kms més cap al nord”, declara Tomàs.

L’expansió del Consorci d’Aigües de Tarragona és l’altre toc d’atenció que envia la plataforma al nou govern. Asseguren que és una contradicció que es parli de “blindar” el riu, mentre el CAT continua incrementant la pressió sobre l’Ebre.