L’Ampolla va ser la seu de la I Jornada de Vela Inclusiva amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que té lloc al desembre, i organitzat pel Club Esportiu Àngel APASA i el Club Nàutic de l’Ampolla. L’objectiu enguany era tornar-ho a ser però la coincidència amb altres activitats de recursos similars, pot ser un impediment. Des de l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Ampolla, ho expliquen: “La data va ser decidida de forma unilateral per regidors de l’oposició que, cal recordar, no tenen la potestat de prendre decisions en nom de l’Ajuntament”.

Així, el consistori està treballant per a fixar una altra data i que la II Jornada de Vela Inclusiva es pugui celebrar a l’Ampolla: “Totes les parts implicades s’han convocat a una reunió conjunta, que serà la primera que se celebrarà amb motiu de l’organització d’aquesta segona edició, per revisar i valorar la data inicialment fixada”.

A més, l’Ajuntament assegura que “es posa a disposició de les entitats organitzadores, APASA i el Club Nàutic l’Ampolla, per tal de col·laborar i garantir la celebració d’aquesta segona edició”. I aclareix: “La col·laboració de l’Ajuntament en aquesta jornada es concreta en la disponibilitat de recursos materials i humans, que són essencials per garantir la seguretat i el bon funcionament de l’esdeveniment. Per tal de garantir que aquests recursos estiguin disponibles, és imprescindible un procés previ d’organització i gestió i, a partir d’aquí es concreta el dia que se celebrarà l’esdeveniment. Un punt que sempre es procura evitar és la coincidència de dues activitats amb necessitats logístiques similars, com és el cas del Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques, que tindrà lloc el mateix cap de setmana que la data inicialment establerta per a la II Jornada de Vela Inclusiva i que, per la naturalesa i planificació a llarg termini del campionat, no es pot modificar”.