L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha vist la necessitat de recordar la importància d’utilitzar correctament els contenidors de brossa que tenen al municipi. Des del consistori han observat que, tot i que molts dels contenidors estan buits, sovint es deixen les bosses de brossa a fora. De primera mà ho ha observat Àxel Tomàs, regidor de serveis de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja: “Personalment he anat a revisar les Illes de contenidors i m’he trobat una hamaca de la platja metàl·lica dintre la fracció resta que impedia tirar més bosses a dintre el contenidor i que les bosses que hi havia al terra estaven majoritàriament plenes d’envasos. La gent no és conscient que no s’està fent un bon ús dels contenidors i no reciclen, perquè si ho fessin ens aplicarien una bonificació a final d’any per fer-ho i no generarien tantes tones”.

Des de l’Ajuntament deixen clar que no és que el COPATE no faci la seua feina, sinó una falta de conscienciació de la població. No obstant això, han reforçat algunes illes de contenidors i estan buscant reubicar-ne d’altres: “El problema no és que el COPATE no faci bé la seva feina, el problema el genera la població amb la seva falta de conscienciació. Les Illes més problemàtiques ja s’han reforçat, com a les escoles i el carrer Montserrat. Les que no com al carrer Girona és perquè el Copate actualment no disposa d’estoc i la del carrer Joaquim Arques s’està mirant on reubicar-se, ja que on està no és pot ampliar per estar encaixonada”.

El govern local assegura que això no només afecta la imatge del poble sinó que també pot generar problemes de salut i atracció de plagues. Per això, recorden els següents punts:

  1. Dipositeu les bosses de brossa a l’interior del contenidor.
  2. Tanquem bé la tapa després d’utilitzar-lo.
  3. En cas de trobar un contenidor ple, busqueu un altre que estigui disponible o comuniqueu-ho a l’Ajuntament.