L’Ajuntament de Deltebre va acollir este dimarts la presentació de la tercera edició del Memorial Solidari Mestre Torres, que acollirà als equips de l’Amposta, La Cava, el Jesús i Maria i el Tortosa el dia de la Diada de Catalunya. Els equips jugaran entre ells a les instal·lacions esportives Josep Maria Torres. La finalitat és continuar sumant fons i forces per lluitar contra la malaltia de l’Alzheimer. 

En el marc de la presentació del torneig, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha ressaltat que “estem davant d’un torneig que de mica en mica es consolida com una cita de referència a les Terres de l’Ebre i que, per una banda, permet crear sinergies entre els valors de l’esport i la solidaritat i, per altra banda, permet reconèixer la figura d’una persona tan rellevant com ha estat Josep Maria Torres”.

Soler ha aprofitat l’ocasió per agrair la implicació de l’entitat organitzadora del memorial. En aquest sentit, l’Associació Projecte Mestre Torres té com a finalitat fomentar i conscienciar a la població sobre la malaltia de l’Alzheimer i afavorir la seva investigació. De fet, el
representant de l’entitat, Josep Maria Torres, ha detallat que “l’objectiu d’aquest torneig és el de recaptar fons per a la investigació de la malaltia, i superar els 4.100 € que el darrer any vam poder aportar a la Fundació Pasqual Maragall, en una edició que va ser un èxit i al qual hem d’agrair la participació i la col·laboració de molta gent”. Torres ha anunciat que, durant el proper any, i més enllà d’aquesta competició, també s’impulsaran altres accions que caminaran en la mateixa línia solidària.

Recuperant el torneig, durant la roda de premsa també s’ha efectuat el sorteig que ha determinat que les semifinals siguin les següents: Amposta – Tortosa i Jesús i Maria – La Cava. Els guanyadors dels dos partits disputaran la final per esdevenir campions d’aquesta tercera edició del torneig.

Josep Maria Torres, traspassat el 24 de febrer de l’any 2021, va ser una persona que, gràcies a la seva trajectòria i implicació, va ser clau per a entendre el desenvolupament i creixement del futbol base al nostre municipi, i també del primer equip del Jesús i Maria. Una persona que va deixar un gran segell en moltes generacions sigui des de l’àmbit esportiu o des de l’àmbit acadèmic en la seva funció com a mestre. Torres també va ser regidor de l’Ajuntament de Deltebre de la legislatura compresa entre l’any 1979 i l’any 1983.