El Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha tret a licitació la redacció del projecte d’estabilització, recuperació i millora ambiental de la platja de l’Arenal de l’Ampolla. Esta actuació, que forma part del ‘Marc d’actuacions prioritàries per al delta de l’Ebre’, té com a objectiu preservar i millorar una de les zones costaneres del municipi, recuperant més de 100 metres de platja. Ho explica Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla: “Es tracta de convertir l’actual passeig en un passeig tou i integrar-lo al seu entorn natural. I també és important que recuperem més de 100 metres de la platja de l’Arenal que havia desaparegut després del temporal Glòria”.

Les empreses interessades en la licitació tenen fins al 3 de setembre per presentar les seues ofertes. L’objectiu del projecte, que tindrà un cost estimat de 147.624,69 euros, és garantir la protecció ambiental de la platja i, a la vegada, millorar les seues infraestructures per adaptar-les a les necessitats actuals. Una vegada tinguin les propostes, des del consistori sabran quines són les línies exactes a seguir per a la recuperació de la platja. “Es tanca la licitació de com serà el projecte i de com serà l’estudi. Podem tenir les línies mestres o la filosofia del què volem fer però no sabem com anirà el projecte. Però el més important és que recuperarem més de 100 metres de la platja de l’Arenal”, remarca l’alcalde.

La Direcció General de la Costa i el Mar, que és l’òrgan adjudicador, serà l’encarregada de coordinar este procés, que tindrà una durada estimada de 12 mesos.