L’Ajuntament de Deltebre ha organitzat una nova edició de les Festes de l’Arròs a la Finca de Bombita el diumenge 15 de setembre. Un dia d’activitats, gastronomia, música i tallers “per commemorar la sega i per continuar realçant la nostra essència i tradició”, indiquen des del consistori.

Així, a les 9:30h del matí començarà la jornada amb un esmorzar típic del Delta, a càrrec dels restaurants participants i, a continuació, a les 10:30h, xerrada “Els remeis naturals del Delta de l’Ebre: present, passat i futur”, donada per l’Associació de Cosmètica Artesana de les Terres de l’Ebre (ACATE). Mitja hora més tard, l’alcalde de Deltebre, Lluis Soler, saludarà a tots els assistents i, a les 11:30h s’iniciarà la sega. 

A les 12:00h hi haurà una exhibició de lluita al bac, per l’Associació de Karate Kushin Kai, que serà el tret de sortida a la jornada d’activitats, com el mercadet artesanal i de productes típics, passejades amb les tradicionals barques de perxar o demostració de pesca tradicional, gràcies estes dos a la Societat de Caçadors Sant Miquel de La Cava. A més, de manera simultània, l’Associació Local de la Dona de La Cava, acompanyats dels xiquets i xiquetes presents, participaran en els jocs tradicionals i tirades de birles, estes organitzades pel Club de Birles de La Cava.

A la vegada, també hi haurà dos tallers a la zona del mercat tradicional. Un serà d’elaboració de paracotes, a càrrec de l’Associació de Dones de Deltebre i, l’altre, d’elaboració tradicional d’espelmes d’arròs i crema d’arròs, dut a terme per l’ACATE. Per una altra part, aquells que s’hagin inscrit, gaudiran d’una visita guiada a la Bassa del Canal Vell. El preu són 3 euros i es podrà anar en carro o en bicicleta.

Entre les 12:00h i les 16:00h serà l’hora del dinar, de la mà dels restaurants participants, on els assistents ho podran fer mentre veuen la representació d’un sainet, per la companyia Delta Teatre, l’actuació de la Rondalla del Delta i de la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre o la demostració de batre l’arròs a pota, solejar, ventar i ensacar.

Durant la sobretaula, la Rondalla dels 3 Cantadors i la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre improvisaran jotes per al públic. Tot acabarà amb el concert de Golden Grooves, el grup de versions de la Societat Musical Espiga d’Or.

Paral·lelament, el divendres 13 de setembre, els alumnes de 6è de Primària de les escoles municipals participaran en la sega escolar i del 13 de setembre al 6 d’octubre, tindran lloc les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs a diferents restaurants de Deltebre.