Els treballadors de la recollida de la brossa del Baix Ebre i el Montsià han desconvocat la vaga prevista a partir del dilluns 16 de setembre. El divendres al matí van arribar a un acord amb l’empresa, durant la mediació amb el Departament de Treball. La plantilla ha aconseguit un augment salarial del 2,5% al 2024 i del 2% al 2025, amb una revisió segons el que determini el contenciós administractiu que té la UTE FCC/Acciona amb el COPATE, organisme que té adjudicat el servei. Alhora, empresa i treballadors segueixen amb un calendari de negociació per acordar un conveni col·lectiu.

Així, es dona resposta a una part de les demandes del col·lectiu, que denuncia que són l’empresa del sector amb els sous més baixos de la província de Tarragona. De fet, des de 2008 els salaris només s’havien incrementat un 6,5%.

D’altra banda, cal recordar que la setmana passada, Ivan Garcia, president del COPATE, organisme que té adjudicat el servei, va donar suport a les demandes de la plantilla. També va assegurar que el contracte ja preveia un increment salarial, que l’empresa no hauria materialitzat.