Recta final dels treballs per recuperar l’antiga Cambra Arrossera de Deltebre. Durant una visita d’obres, l’equip de govern ha avançat que preveu enllestir els treballs el primer trimestre de 2025. La futura Arrossera esdevindrà un espai per al foment de l’emprenedoria amb la ubicació de fins a 9 despatxos, 2 sales de reunions i una zona coworking.

De fet, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aquesta “és una obra simbòlica, ja que ens permetrà dotar d’ànima un equipament històric que estava abandonat i que, en els propers mesos, serà punt de trobada de les polítiques d’emprenedoria, de dones i de joventut”.

Paral·lelament, l’equipament també disposarà d’una àmplia sala diàfana on poder celebrar esdeveniments, una sala específica de formació, un espai de museïtzació i serà seu dels consells sectorials de Dones i de Joventut. “La suma de tots aquests espais ens permetrà transformar aquest edifici i convertir-lo en un equipament de creació, talent i identitat. Un espai nexe d’unió entre la dinamització econòmica i la cohesió social”.

L’actuació, comptant la urbanització de l’exterior, ascendirà al voltant de 2.800.000 €, i son finançades en un 65,49% per una subvenció Next Generation en el marc de la línia d’impuls a la rehabilitació d’espais públics. En total la subvenció ascendeix a 1.810.401,43 € i és la subvenció més alta, d’aquesta línia, de la demarcació de Tarragona. Està previst que l’Arrossera inici la seva activitat al públic durant el primer trimestre de l’any vinent.