L’Ampolla ha viscut aquest diumenge una de les seves festivitats més tradicionals amb la celebració de la XXIII Festa de la Sega. Des de les 11:00 fins a les 13:30 hores, el port pesquer del municipi s’ha convertit en un autèntic sequer, recreant de manera fidel el procés tradicional de sega de l’arròs, des de la recollida fins a l’ensacat. Centenars de veïns i visitants s’han acostat per conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni agrícola del Delta de l’Ebre.
La música tradicional ha estat un element clau per ambientar la festa, amb les actuacions de Guardet Lo Cantador i la Rondalla Suc d’Anguila, que han donat un toc festiu a la jornada.
Amb més de 1.500 tiquets de degustació venuts, durant tot el matí, els assistents han pogut gaudir d’arròs cuinat de diferents formes, com la paella, la baldana d’arròs i l’arròs negre. També s’han ofert postres i productes dolços elaborats amb arròs.
Aquest esdeveniment ha estat el tret de sortida de les XXV Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, que se celebren a l’Ampolla fins al 13 d’octubre. Durant aquestes jornades, onze restaurants locals ofereixen menús especials que posen en valor l’arròs del Delta, combinat amb marisc i altres productes típics de la zona, maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus dels menús oscil·len entre els 39 i els 45 euros, i els establiments participants són: Bama Restaurant Beach-Club, Botavara, Can Piñana, Casa Llambrich – Juani, El Nàutic Restaurant, La Barraca, La Roca Plana, Lo Goleró, Lo Típic, Rodamar i Sol.