Un dels actes més destacats de la Fira Lligallos, celebrada el passat cap de setmana a Poble Nou, va ser la presentació de la ramaderia “Toros del Delta”. La idea d’adquirir bous i vaques per a criar-los amb l’objectiu de la lidia va sorgir durant la pandèmia. I a la primavera de 2022 van decidir comprar-los al conegut ramader Salvador Domecq. El seu propietari, el conegut ramader Pedro Fumadó Porres, assegura que “aquest nou projecte representa no només un somni personal, sinó també un homenatge a la tradició i la dedicació de la dinastia ramadera de la meua família”.

El ferro, la marca, era del torero Ruiz Miguel i va ser rebatejat amb el nom actual Toros del Delta, una manera de reivindicar els orígens de la seva família ramadera. “Començar aquesta nova etapa m’omple d’energia i d’il·lusió. Estic compromés a seguir els passos dels meus avantpassats, aprenent del seu llegat i treballant amb esforç perquè “Toros del Delta” sigui un referent en el món de la ramaderia”, reconeix Fumadó.

D’aquesta manera, “Toros del Delta” es va convertir en la primera ramaderia de la història en formar part de la Real Unión de Criadores de Toros de Lidia.

Pots escoltar l’entrevista aquí.