La VI Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre que ha tingut lloc este cap de setmana a l’Ampolla. Sota el títol “Enogastronomia sostenible”, l’edició d’enguany ha posat el focus en el paper que pot jugar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre davant el posicionament de Catalunya com a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”. Tot plegat, en unes jornades que, com explicava la regidora de Turisme, Comerç i Canvi Climàtic, Meritxell Faiges, tenen l’objectiu de reivindicar un altre model turístic.

L’acte inaugural va comptar amb una xerrada a càrrec de la periodista especialitzada en alimentació i gastronomia, Carme Gasull. Durant l’acte, també es va realitzar amb una performance i un tast gastronòmic amb tapes de l’Ampolla i vins de la Terra Alta.

El segon dia de la festa va estar molt complet i variat. Hi va haver múltiples activitats ecoturístiques per l’Ampolla; reflexions al voltant de l’enogastronomia sostenible i d’ingredients d’alt valor amb la taula rodona i les diverses xerrades. A més, els assistents van aprendre a elaborar gintònics, i es van moure al ritme enèrgic de la música Afro house. Gairebé totes les activitats han tingut interpretació simultània en llengua de signes.

A l’última jornada va tenir lloc la novetat d’enguany que va ser la bicicletada per molts de municipis del Delta de l’Ebre i, una altra de menys recorregut destinada a famílies. I com a fi de festa, una baldanada. Des de l’Ajuntament agraeixen la participació i col·laboració dels que han fet possible aquesta VI Festa de l’Ecoturisme.