El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha iniciat la darrera fase de la campanya comunicativa als establiments grans generadors de matèria orgànica del litoral del Montsià. Aquesta campanya, que porta el lema “Tanca el cercle”, està dirigida principalment al sector de la restauració, com restaurants, bars, cafeteries, hotels i càmpings. Els establiments que participen adequadament en la recollida de la fracció orgànica reben un distintiu del COPATE com a reconeixement a la seva col·laboració.
Concretament, sis dels vuit establiments adherits de Sant Jaume d’Enveja han rebut el distintiu. Els restaurants i establiments reconeguts han estat: Restaurant Racó del Riu, Cafeteria Noa, Pizzeria La Caseta de la Iaia, Pub Lis, Spar de Sant Jaume i el Restaurant Can Machino d’Els Muntells. Així, el 75% dels restauradors adherits al municipi han participat adequadament en el sistema de recollida.
La recollida selectiva va començar el 22 de març de 2023 al litoral del Baix Ebre i s’estén des del 24 de gener de 2024 al litoral del Montsià. En acabar l’exercici, el COPATE elaborarà un informe que s’enviarà a les activitats participants, on es quantificaran els quilos de matèria orgànica recollits i s’informarà de la contribució dels establiments en la reducció d’emissions de CO2, destacant l’impacte positiu de la seva implicació en la protecció del medi ambient.