El Delta de l’Ebre es prepara per acollir, entre el 7 de setembre i el 12 d’octubre, la Ruta de la Sega, una nova proposta gastronòmica que celebrarà la riquesa cultural, agrícola i culinària vinculada a l’arròs, el cultiu estrella de la zona. Aquesta iniciativa recorrerà set municipis ebrencs: Camarles, Deltebre, l’Ampolla, Sant Jaume d’Enveja, l’Aldea, Amposta i la Ràpita.
La presentació oficial s’ha celebrat aquest dimarts al Time Out Market de Barcelona, en un acte impulsat pel Consell Regulador de la DOP Arròs del Delta de l’Ebre i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, dins el programa “12 mesos, 12 paisatges” de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
La Ruta de la Sega vol posar en valor el cicle de la sega de l’arròs, una tradició agrícola amb profundes arrels al territori, mitjançant activitats gastronòmiques, culturals i turístiques. Els set municipis participants organitzaran esdeveniments locals que inclouran degustacions, maridatges, jornades divulgatives, rutes i experiències immersives en plena temporada de collita.
Aquesta acció conjunta entre administracions, productors i agents del territori no només destaca la qualitat i singularitat de l’arròs del Delta, sinó que també reforça el compromís amb la sostenibilitat, la proximitat alimentària i la promoció de la identitat ebrenca com a motor de desenvolupament.
Amb la Ruta de la Sega, el Delta de l’Ebre consolida la seva aposta per un model de turisme responsable i arrelat al territori, on gastronomia i paisatge es donen la mà per oferir una experiència única tant a visitants com a residents.