El focus internacional està posat en el patrimoni culinari i gastronòmic català, ja que enguany Catalunya està reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia.
Posant el focus en el delta de l’Ebre, Marisa Bordera, tercera generació al capdavant del restaurant La Barraca de l’Ampolla, defensa amb passió una cuina arrelada al territori i feta amb producte de quilòmetre zero.
Amb mar, horta, ramaderia extensiva, cítrics, fruita dolça, mel i cereals, el Delta és un dels pocs llocs de Catalunya on la diversitat alimentària es troba en tan pocs quilòmetres. Aquesta riquesa es trasllada directament al plat, en forma de cuina temporal, que canvia segons l’estació i el que ofereix la terra i el mar.
Marisa, propietària de La Barraca, aposta per revaloritzar espècies de peix poc conegudes com la palometa o el corball, i per una oferta que inclou verdures de temporada, fruita local i arròs del Delta, tot evitant l’excés de processats.
Amb el reconeixement com a Regió Mundial de la Gastronomia, Catalunya i especialment el territori del sud, guanya visibilitat i prestigi.
Tot i això, Marisa destaca que encara hi ha reptes pendents, com millorar la connexió entre les quatre comarques de les Terres de l’Ebre i donar més visibilitat al treball del sector primari.