Per primera vegada, s’ha aconseguit extreure oli d’arròs del Delta de l’Ebre, una fita que marca un abans i un després per a la cosmètica i l’alimentació local. Aquest projecte, liderat per la presidenta de l’Associació de Cosmètica Artesana de les Terres de l’Ebre (ACATE), Marian Drago, i el molí Lo Nostre Arròs, ha culminat amb èxit després de tres anys de col·laboració, proves i investigació.
L’oli d’arròs obtingut és pioner al Delta, ja que fins ara no havia estat aprofitat. Aquest nou producte no només pot utilitzar-se per alimentació, sinó que també té un gran potencial en la cosmètica natural, gràcies a les seves propietats antioxidants i nutritives, el que el converteix en un ingredient molt valorat per a la salut de la pell.
Aquesta iniciativa permet també reaprofitar residus del cultiu d’arròs que abans es destinaven a adob o pinso per animals, transformant-los en un producte de valor afegit. El projecte obre la porta a la creació d’una línia de cosmètica basada en ingredients autòctons del Delta, amb un impacte positiu en l’economia local i la sostenibilitat del territori.
La celebració de la primera extracció ha estat una fita emocionant per a tots els implicats, que han treballat amb passió i perseverança per fer possible aquesta innovació. L’oli d’arròs del Delta de l’Ebre ja és una realitat i pot obrir nous camins per a la gastronomia i la cosmètica artesana del territori.

















