L’Ajuntament de l’Ampolla, organitza la segona edició del GastroMar del municipi, que tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de març i comptarà amb la participació de més d’una desena de professionals del món de la cuina que elaboraran en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània, moderna i conceptual.
La inauguració de la segona edició del congrés GastroMar l’Ampolla tindrà lloc el diumenge 20 de març, a les 18 hores, i anirà a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Joan Alginet, gerent del GALP Terres de l’Ebre/Mar de l’Ebre; Xavier Pallarès, director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE): i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.
Aquesta edició busca crear debat sobre l’elaboració dels productes mariners del Delta de l’Ebre, l’alimentació responsable i la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb peixos poc coneguts o amb parts del peix que no se solen menjar. Hi participaran cuiners i cuineres com Ada Parellada, del restaurant Semproniana, Gessamí Caramés, pastissera i presentadora del programa Cuines de TV3 o Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar** de Barcelona, entre molts d’altres.
D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local, la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic.
En aquest àmbit es comptarà amb la presència, entre altres experts i acadèmics, de Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; Paula Molés, periodista i presentadora del programa Un restaurant caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio; Cristóbal Aguilera, gestor d’Innovació a l’IRTA i divulgador científic; i Lourdes Reig, biòloga i doctora en Ciències del Mar, professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de la Xarxa d’I+D+I Marítima de Catalunya.
Per últim, esmentar que en el marc d’aquest congrés culinari, el diumenge 20 de març, a les 18.10 hores, se celebrarà la 8a edició del concurs L’Ampolla, cuina de l’ostra, on set restauradors de la localitat presentaran un plat d’ostra cuinada el qual serà valorat per un jurat que escollirà l’opció més saborosa.