Aquest dilluns 11 de juliol s’ha presentat la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per als centres de depuració de mol·luscs bivalves. Actualment, la majoria d’empreses del sector estan ubicades al delta de l’Ebre i representen un important sector econòmic.
La Guia ha estat redactada sota la coordinació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), en la que han participat els departaments competents en la matèria i les entitats del sector. Té per objectiu ser una eina per ajudar a les depuradores de mol·luscs a aplicar de forma correcta els autocontrols sanitaris establerts en les normatives vigents, a fi i efecte de garantir la qualitat i la seguretat alimentària dels productes que expedeixen.
En el marc d’aquets mateix acte s’ha fet també la presentació de l’Associació de Depuradores de Catalunya, recentment constituïda, i s’ha conclòs amb una taula rodona amb representants de l’administració i el sector on s’ha posat l’èmfasi en la necessitat de garantir tant la qualitat com la seguretat alimentària dels mol·luscs produïts i posats al mercat.
El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, controla i supervisa la correcta depuració i comercialització dels productes alimentaris i, mitjançant l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, es donen un seguit de consells i recomanacions per a consumir aquests productes amb tota seguretat i sense cap risc per a la salut de les persones.
L’acte de presentació s’ha fet dilluns 11 de juliol a l’edifici corporatiu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i hi han participat el delegat del Govern, Albert Salvadó, els directors dels serveis territorials dels departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, d’Empresa i Treball i el subdirector territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, així com les entitats del sector: Associació de Depuradores de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta de l’Ebre (Fepromodel).