El culebrot que s’havia originat en la promoció d’ascens a segona catalana, s’ha desencallat arràn de la decisió del comitè d’Apel·lació que ha emès el seu veredicte respecte a l’afer. El Perelló puja directe (ocupant la plaça del Jesús i Maria que no podia pujar per una sanció de dos anys que compleix enguany) i el Jesús Catalònia jugar la promoció d’ascens.

Les al·legacions dels clubs ebrencs han acabat tenint un final feliç. La lluita des de la delegació ebrenca, en defensa dels interessos del Perelló i del Catalònia, ha estat frenètica però, a la vegada, ha xocat amb la de la delegació tarragonina, en defensa en aquest cas dels equips del Camp de Tarragona. Des del Perelló han celebrat la notícia després que fa gairebé un mes que van celebrar l’ascens.

Amb la decisió d’Apel·lació, aquella celebració està vigent. El Catalònia, per la seva banda, també ha pogut assolir disputar la promoció d’ascens, tal com en principi es pensava que es resoldria la situació, amb el Jesús i Maria campió i sense poder pujar. El sentit comú i la idea concebuda per tots era que el segon, el Perelló, pujava directe, i el tercer, el Catalònia, promocionava. Així ha estat després de setmanes d’espera, una vegada va sorgir l’article 208 apartat A.

Un cop es coneix la decisió del comitè d’Apel·lació, també cal considerar que amb l’ascens directe del Perelló, el filial de l’Amposta, un altre sofridor del conflicte, puja a la Tercera catalana. Així mateix, cal comentar que el Benissanet, quart classificat del play-off, podria tenir opcions de pujar a Tercera, sempre que també ho faci el Catalònia, en aquest cas a Segona, si guanya la promoció d’ascens que ha de disputar contra el Montblanc. Dissabte a la Santa Creu, partit d’anada de la promoció.