Dimecres, 1 octubre del 2025
Delta.cat

DELTA.CAT RÀDIO AL 107.6 i 91.1 FM

La ràdio per a la gent del Delta.

No Result
View All Result
  • Inici
  • Poblacions
    • L’Ampolla
    • Camarles
    • Deltebre
    • Sant Jaume d’Enveja
  • Actualitat
    • Política
    • Cultura
    • Societat
    • Esports
    • Economia
  • TV
    • Vídeo notícies
    • Via verda
    • Reportatges
    • Entrevistes
    • Sessió Plenària
      • Ajuntament de L’Ampolla
      • aqjuntament de Camarles
      • Ajuntament de Deltebre
      • Ajuntament de Sant Jaume
    • Especials
    • Futbol
  • Ràdio
    • Al Dia. Terres de l’Ebre
    • Notícies Delta.cat
    • Voltant i Girant
    • Via Verda
    • Arran de Mar – Delta
    • Dorsal 4
    • Atac i Gol
    • Sessió Plenària
      • Ajuntament de L’Ampolla
      • Ajuntament de Camarles
      • Ajuntament de Deltebre
      • Ajuntament de Sant Jaume
    • Especials Delta.cat
    • Veus del Delta
    • HISTÒRICS
    • En directe i podcast
  • Agenda
  • Graella
Your browser does not support the audio element.
Delta.cat
  • Inici
  • Poblacions
    • L’Ampolla
    • Camarles
    • Deltebre
    • Sant Jaume d’Enveja
  • Actualitat
    • Política
    • Cultura
    • Societat
    • Esports
    • Economia
  • TV
    • Vídeo notícies
    • Via verda
    • Reportatges
    • Entrevistes
    • Sessió Plenària
      • Ajuntament de L’Ampolla
      • aqjuntament de Camarles
      • Ajuntament de Deltebre
      • Ajuntament de Sant Jaume
    • Especials
    • Futbol
  • Ràdio
    • Al Dia. Terres de l’Ebre
    • Notícies Delta.cat
    • Voltant i Girant
    • Via Verda
    • Arran de Mar – Delta
    • Dorsal 4
    • Atac i Gol
    • Sessió Plenària
      • Ajuntament de L’Ampolla
      • Ajuntament de Camarles
      • Ajuntament de Deltebre
      • Ajuntament de Sant Jaume
    • Especials Delta.cat
    • Veus del Delta
    • HISTÒRICS
    • En directe i podcast
  • Agenda
  • Graella
Your browser does not support the audio element.
No Result
View All Result
Deltacat
Your browser does not support the audio element.
No Result
View All Result
Home Actualitat

Una classe magistral del xef Joan Roca tanca la tercera edició de GastroMar l’Ampolla

14 de març de 2023
a Actualitat, Societat
0 0

El xef Joan Roca (Celler de Can Roca ***) ha estat l’encarregat de fer un tancament de luxe de la tercera edició de GastroMar l’Ampolla, les jornades professionals gastronòmiques i científiques dedicades als productes de la mar, la sostenibilitat, la cuina marinera, la pesca i els productes de les Terres de l’Ebre organitzat per l’Ajuntament del municipi.

El xef, que ha introduït el seu showcooking explicant tot el que en el seu restaurant gironí fan per a i per la sostenibilitat, des del reciclatge de materials al cultiu dels seus propis vegetals, ha presentat diverses elaboracions on el peix i les espècies marines “poden lluir molt”. Elaboracions, moltes d’elles presents en el seu menú actual a base d’algues, galeres, plàncton, cranc de mar, turbot…

GastroMar l’Ampolla s’ha posicionat com les jornades professionals referents en la cuina marinera, i en cuina que mira cap a la sostenibilitat. De fet, la pesca sostenible, la comunicació de la gastronomia sostenible i el futur del consum del peix a la restauració han estat alguns dels temes que s’han tractat en GastroMar l’Ampolla. I és que, l’objectiu de les jornades, organitzades per l’Ajuntament de l’Ampolla, Fundació Alícia i Repicat Sc, GastroMar l’Ampolla 2023, és posar sobre l’escenari les grans possibilitats culinàries de les espècies marines del nostre entorn, algunes poc utilitzades o desconegudes, i debatre sobre el consum responsable del peix en la restauració del present i del futur, sobre comunicació sostenible o sobre alimentació saludable, entre altres temes.

Les cuineres i els cuiners que han passat per GastroMar han fet bandera del producte del territori, del respecte pels qui el fan (pesquen, cultiven, produeixen, elaboren,…), de la innovació gastronòmica i la manipulació amb noves tècniques culinàries, així com la valoració i l’ús de totes les espècies i l’aprofitament de totes les seves parts en les seves elaboracions com a una pota més del concepte de sostenibilitat.

Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ha recordat que “la població té molt poc coneixement entorn al peix, per tant la divulgació i comunicació tenen un paper molt important per educar el consumidor. És essencial entendre’l i adaptar-se als canals i formats que consumeix, i esdeveniments com GastroMar compleixen un paper fonamental”. A més, va afegir, “s’ha de continuar establint un diàleg entre el coneixement, la saviesa de la tradició de la innovació i els productes del territori”.

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Campionat de Catalunya de Motos Aquàtiques fa parada a la Platja de les Avellanes

Dorsal 4 (30/09/2025)

 

Un cartell de luxe

Durant les tres jornades, per l’escenari de GastroMar l’Ampolla han passat cuiners i cuineres implicats amb la sostenibilitat, i conscienciats que una altra manera de cuinar és possible. I el primer que han demostrat és que és possible fer elaboracions gastronòmiques d’alta cuina amb espècies de mar poc conegudes o poc utilitzades, com les algues -l’aliment del futur-, o la llisa.

Així ho van fer, per exemple, el xef Paco Pérez (Miramar ** i *Enoteca **), que va presentar diverses creacions culinàries elaboradores amb algues marines. També van utilitzar les algues en les seves elaboracions culinàries, les cuineres Sílvia Anglada (És Tast de Na Sílvia), Carlota Claver (La Gormanda), i Xavier Pellicer (Xavier Pellicer), considerat el rei de la cuina vegetal. Pellicer, per exemple, ha presentat un coulant d’algues, adoptant una tècnica de la cuina dolça a la salada.

En aquestes jornades, també han passat per l’escenari de l’Ampolla els cuiners Joel Castanyé (La Boscana *), Nicolás de la Vega i Francesc Beltri (Slow and Low*), Joseba Cruz (Le Clandestin), Joan Capilla (L’Algadir del Delta) i Jeroni Castell (Les Moles). Tots ells han cuinat amb productes de la mar i han defensat que una cuina més sostenible és possible.

El punt dolç, el va oferir el diumenge, el mestre xocolater Oriol Balaguer, que va sorprendre el públic presentant tres ostres dolces, elaboradores amb closques de xocolata tan realistes com ens té acostumats amb les seves “joies dolces”.

La gastronomia sostenible

GastroMar l’Ampolla vol ser un gran altaveu per a donar a conèixer com la ciència pot ajudar a la cuina, i com es pot fer una cuina responsable, sostenible i saludable. Així, el punt de vista i anàlisi més científica i acadèmic l’han posat els científics del IRTA la Ràpita i Monells, que han parlat de la gastronomia circular per la sostenibilitat, i del consum del peix en el futur; dels experts de la Fundació Alícia, que han reivindicat el musclo com un autèntic aliment de futur; i la biòloga marina Mar Vila, de la Càtedra Oceans i Salut Humana de la Universitat de Girona, que ha parlat sobre com ens hem d’adaptar al que la mar ens ofereix. També van donar el seu punt de vista l’Asociació Catalana de Dones de la Mar, i l’Associació Fra Roger del Projecte Agroxerxa Menorca.

GastroMar, pioner i referent en la cuina marinera

GastroMar és un esdeveniment referent i pioner en aquest gènere i perfil d’actes. Nascudes fa tres anys, les jornades gastronòmiques van ser mereixedores del premi “Catalonia Hub Seafood 2022”, en l’última edició de la fira internacional Seafood Expo Global & Seafood Processing Global.

Els seus objectius principals és fomentar l’ús i consum dels productes mariners, especialment els del Delta de l’Ebre, promocionar el peix de llotja i de baix cost, i debatre amb científics, biòlegs i especialistes sobre aquests productes, i temes com l’alimentació responsable, la cuina d’aprofitament, sostenible, saludable i familiar. Així com donar visibilitat i potenciar la cuina en directe i demostracions per part de xefs, cuineres i cuiners de tot arreu, d’elaboracions de plats i receptes tradicionals recuperades, modernes i avantguardistes, utilitzant aquests productes. De fet, en aquestes jornades gastronòmiques es tracten temes relacionats amb la cuina marinera i la cuina a bord, però també de la sostenibilitat de la mar, i del valor que tenen espècies de peix de llotja menys conegudes pel consumidor, i poc habituals a les cartes dels restaurants.

 

ShareTweetSend
Notícia anterior

Notícies Delta.Cat (14-03-23)

Notícia següent

Les obres de mobilització d’arenes al Delta s’aturaran este divendres per l’inici de la nidificació d’aus

Notícies Relacionades

L’Ampolla rep 10.205 € de subvenció a través de l’E-Catàleg
Economia

L’Ampolla rep 10.205 € de subvenció a través de l’E-Catàleg

30 de setembre de 2025
Protecció Civil tanca la fase d’alerta del pla d’emergències per inundacions
Societat

Protecció Civil tanca la fase d’alerta del pla d’emergències per inundacions

30 de setembre de 2025
Parlon assegura en relació amb les pluges a l’Ebre que “el pitjor ja ha passat” i no hi ha hagut incidències greus
Actualitat

Parlon assegura en relació amb les pluges a l’Ebre que “el pitjor ja ha passat” i no hi ha hagut incidències greus

29 de setembre de 2025
Sant Jaume d’Enveja tornarà a ser solidària amb la gala Cultura per a la cura
Cultura

Sant Jaume d’Enveja tornarà a ser solidària amb la gala Cultura per a la cura

29 de setembre de 2025
Deltebre obre a la circulació el nou carrer Don Felip Salvador i Viñes
Imatge de Poble

Deltebre obre a la circulació el nou carrer Don Felip Salvador i Viñes

29 de setembre de 2025
L’Ajuntament de l’Ampolla millora el camí del Lligallo del Cementeri
Imatge de Poble

L’Ajuntament de l’Ampolla millora el camí del Lligallo del Cementeri

29 de setembre de 2025
Notícia següent
Les obres de mobilització d’arenes al Delta s’aturaran este divendres per l’inici de la nidificació d’aus

Les obres de mobilització d'arenes al Delta s’aturaran este divendres per l'inici de la nidificació d'aus

AL DIA TERRES DE L’EBRE

ENTREVISTES

VOLTANT I GIRANT

FACEBOOK

NOTÍCIES POPULARS

‘Delta’, la primera sèrie de ficció amb el territori com a protagonista

‘Delta’, la primera sèrie de ficció amb el territori com a protagonista

1 de juliol de 2025
EMPRESES AMB DO: Casa Nicanor

EMPRESES AMB DO: Casa Nicanor

7 de juny de 2022
Detectada una tintorera a la zona del port pesquer de l’Ampolla

Detectada una tintorera a la zona del port pesquer de l’Ampolla

17 d'abril de 2025
Quatre restaurants de l’Ampolla lluitaran dimecres al ‘Joc de Cartes’ de TV3

Quatre restaurants de l’Ampolla lluitaran dimecres al ‘Joc de Cartes’ de TV3

29 d'octubre de 2021
180 campanades, un recorregut documental per la història de l’Ampolla

180 campanades, un recorregut documental per la història de l’Ampolla

8 de novembre de 2024
Logo Deltacat

Ajuntament de Deltebre

Plaça Vint de Maig, s/n
Tel. 977 489 309
info@deltacat.cat
www.deltacat.cat

Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4
  • Avís legal i política de privacitat
  • Política de cookies

© Copyright 2024

Benvingut de nou!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Delta.cat
Gestionar el consentiment

Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.

Funcional Sempre actiu
L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari amb la finalitat legítima de permetre l'ús d'un determinat servei sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'única finalitat de realitzar la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense una citació, el compliment voluntari per part del vostre proveïdor de serveis d'Internet, o registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només amb aquesta finalitat no es pot utilitzar normalment per identificar-vos.
Màrqueting
L'emmagatzematge tècnic o l'accés són necessaris per crear perfils d'usuari per enviar publicitat o per fer un seguiment de l'usuari en un lloc web o en diversos llocs web amb finalitats de màrqueting similars.
Gestiona les opcions Gestiona els serveis Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
Mostra les preferències
{title} {title} {title}
  • Inici
  • Poblacions
    • L’Ampolla
    • Camarles
    • Deltebre
    • Sant Jaume d’Enveja
  • Actualitat
    • Política
    • Cultura
    • Societat
    • Esports
    • Economia
  • TV
    • Vídeo notícies
    • Via verda
    • Reportatges
    • Entrevistes
    • Sessió Plenària
      • Ajuntament de L’Ampolla
      • aqjuntament de Camarles
      • Ajuntament de Deltebre
      • Ajuntament de Sant Jaume
    • Especials
    • Futbol
  • Ràdio
    • Al Dia. Terres de l’Ebre
    • Notícies Delta.cat
    • Voltant i Girant
    • Via Verda
    • Arran de Mar – Delta
    • Dorsal 4
    • Atac i Gol
    • Sessió Plenària
      • Ajuntament de L’Ampolla
      • Ajuntament de Camarles
      • Ajuntament de Deltebre
      • Ajuntament de Sant Jaume
    • Especials Delta.cat
    • Veus del Delta
    • HISTÒRICS
    • En directe i podcast
  • Agenda
  • Graella

© Copyright 2024