Deltebre ha presentat una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Musclo amb la principal novetat que s’han avançat unes setmanes respecte a les edicions anteriors per evitar el pic màxim de calor que perjudica a la qualitat del musclo, i també davant la incertesa d’esta campanya marcada per les restriccions d’aigua al Delta.
Les Jornades Gastronòmiques del Musclo se celebraran des del dia 9 de juny i fins al 9 de juliol i s’engloben dins del Cicle de Gastronomia de Deltebre amb l’objectiu, com ha remarcat la regidoria d’Acció Comercial, Ingrid Santiago, de “continuar realçant la cuina de proximitat i els productes de qualitat que tenim al nostre territori”.
En l’edició d’enguany participen 14 restaurants els quals ofereixen tapes i menús que oscil·len entre els 6 € i els 45 €. També, consolidant el model iniciat recentment, hi participen fins a quatre peixateries del municipi les quals ofereixen lots de producte per tal que, més enllà de degustar el musclo als restaurants i bars, els veïns i veïnes també el puguin cuinar a casa seva.
Santiago ha explicat que “les jornades gastronòmiques que impulsem com a Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb FECOTUR, són una oportunitat per dinamitzar el comerç local i per seguir enfortint el sector turístic tot unint el millor paisatge, amb el millor producte i la millor cuina”.
Aquesta vegada, i per evitar que les altes temperatures previstes per aquesta temporada d’estiu debilitin el producte, les jornades s’han avançat un mes respecte a la seva anterior edició. El tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha destacat que “el musclo és un dels productes amb més sabor i més preuats del territori, per això hem de saber unir esforços des de tots els sectors per facilitar, encara més, la seva promoció”.
La roda de premsa de presentació de les jornades s’ha dut a terme al Port d’Illa de Mar, i a banda dels dos regidors esmentats també ha comptat amb la participació del tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, el president de FEPROMODEL, Álvaro Acero, i el vicepresident de FECOTUR, Ricard Chopo. Tota la informació relativa a les jornades gastronòmiques es pot consultar en aquest enllaç.