Bones notícies en la lluita contra les plagues del mosquit i la mosca negra, després que el Govern de la Generalitat, que encara no disposa de pressupostos aprovats per al 2020, haja confirmat en un carta per escrit al COPATE que assumirà la seva aportació 783.490 euros aquest 2019 per lluitar contra les plagues de la mosca negra i el mosquit.

L’anunci de la garantia de pagament –tramés pel delegat del govern, Xavier Pallarès- permetrà el Copate poder contractar els productes i serveis necessaris per poder començar a fer el tractaments que corresponen a partir de principis d’any, ja que sobretot en el cas de la plaga de la mosca negra, un de les problemàtiques sorgia, segons els tècnics del Copate, per iniciar els tractaments massa tard. Malgrat disposar del finançament necessari per iniciar els tractaments el president del COPATE, Joan Alginet, ha recordat que ara caldrà negociar amb la CHE els cabals necessaris per fer els tractaments.

Segons Alginet, el Copate ho té tècnicament tot previst per iniciar els tractaments: el mostreig preparat per la setmana que ve, el producte, l’empresa que fa el tractament amb helicòpter per a l’última setmana de gener. Però ha insistit que abans és imprescindible que el Govern getione amb la CHE els cabals necessaris per fer el tractament.