La Diputació de Tarragona ha resolt suspendre els períodes d’ingrés inclosos al ‘Calendari Fiscal i Anunci de Cobrament Any 2020’ pel que fa als ingressos de dret públic de venciment periòdic i notificació col·lectiva dels municipis que tenen delegada la recaptació a través de l’organisme autònom BASE (www.base.cat). Aquesta mesura excepcional s’aplica en el marc de l’estat d’alarma causat pel COVID-19, i pretén evitar danys i perjudicis de difícil reparació a la ciutadania que, a causa d’aquesta crisi sanitària sense precedents, difícilment podran efectuar pagaments amb normalitat.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha explicat que “la institució està impulsant un seguit de mesures extraordinàries que contribueixen a que la ciutadania i el món local puguin fer front a la situació actual”. En aquest sentit, el president de l’organisme autònom BASE-Gestió d’Ingressos, Eduard Rovira, ha assenyalat que “aquesta mesura en concret respon a la voluntat, tant de la Diputació de Tarragona com de tots els ens locals que deleguen la recaptació de taxes i impostos municipals, d’ajudar a la ciutadania alleugerint les seves obligacions tributàries en aquests moments difícils”.

Aquestes mesures s’afegeixen a d’altres impulsades per la Diputació de Tarragona per garantir la seguretat de les persones davant la crisi sanitària. En aquest sentit, el passat 14 de març, en el marc de les actuacions excepcionals de prevenció i contingències davant el Covid-19 i d’acord amb el reial Decret 463/2020, de 14 de març i el Decret de la Presidenta 2020-0000881, de 15 de març, la Diputació de Tarragona també va suspendre tots els terminis de presentació de sol·licituds de diferents convocatòries d’ajuts en règim de concurrència competitiva, la majoria dels quals adreçades als ens locals de la demarcació de Tarragona, i tots els terminis de presentació de justificacions oberts en l’actualitat. D’aquesta manera, i a més de garantir la seguretat de les persones, l’administració supramunicipal alleugereix la càrrega administrativa dels ajuntaments.